Επιχειρήσεις | Διεθνή
23-12-2021 | 09:54

Apple: Η Επ. Κεφαλαιαγοράς απέρριψε αίτημα για παράκαμψη έρευνας σχετικής με την εξαναγκαστική εργασία

Newsroom
Μοιράσου το
Apple
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις ΗΠΑ (SEC) απέρριψε μία προσπάθεια της Apple Inc να παρακάμψει μία πρόταση των μετόχων της, που ζητούσε από την εταιρία να παρέχει μεγαλύτερη διαφάνεια για τις προσπάθειές της να κρατήσει την εξαναγκαστική εργασία εκτός της αλυσίδας του εφοδιασμού της.

Μία ομάδα μετόχων της Apple νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ζήτησε από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας να προετοιμάσει μία αναφορά για τον τρόπο με τον οποίο η εταιρία προστατεύει τους εργαζόμενους στην αλυσίδα εφοδιασμού της, από την εξαναγκαστική εργασία.

Το αίτημα για την παροχή των σχετικών πληροφοριών κάλυπτε το μέτρο στο οποίο η Apple έχει ενημερώσει τους προμηθευτές και υποπρομηθευτές της, που είναι αντιμέτωποι με το κίνδυνο της εξαναγκαστικής εργασίας, αλλά και το πόσοι από αυτούς έχουν λάβει μέτρα κατά της εξαναγκαστικής εργασίας.

Σε μία χθεσινή επιστολή της, η SEC απέρριψε την κίνηση της Apple να εμποδίσει την υλοποίηση της πρότασης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν φαίνεται ότι οι βασικοί στόχοι της πρότασης έχουν εκπληρωθεί» μέχρι τώρα.

Την επιστολή ανέγνωσε το Reuters, ενώ η αποστολή της σημαίνει πως η Apple θα πρέπει να αντιμετωπίσει μία ψηφοφορία στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της την επόμενη χρονιά, εκτός και αν επιτευχθεί μία συμφωνία με τους μετόχους που κατέθεσαν την πρόταση.

Η Apple δεν απάντησε άμεσα σε ένα αίτημα σχολιασμού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple: Επ’ αόριστον αναβολή των σχεδίων για την επιστροφή του προσωπικού στα γραφεία

Η Apple προειδοποιεί τους προμηθευτές για μείωση στη ζήτηση των iPhones

MUST READ

Η Apple πλησιάζει τα 3 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση