Rolls-Royce: Το Κατάρ αποκτά το 10% της νέας επιχείρησης παραγωγής πυρηνικής ενέργειας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Rolls-Royce: Το Κατάρ αποκτά το 10% της νέας επιχείρησης παραγωγής πυρηνικής ενέργειας
Το ποσό των 85 εκατ. λιρών αναμένεται να επενδύσει στη νέα επιχείρηση παραγωγής πυρηνικής ενέργειας με χαμηλές εκπομπές άνθρακα της βρετανικής Rolls-Royce το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Κατάρ, με αντάλλαγμα μερίδιο της τάξης του 10%.

Το ποσό των 85 εκατ. λιρών αναμένεται να επενδύσει στη νέα επιχείρηση παραγωγής πυρηνικής ενέργειας με χαμηλές εκπομπές άνθρακα της βρετανικής Rolls-Royce το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Κατάρ, με αντάλλαγμα μερίδιο της τάξης του 10%.

Αναλυτικότερα, το κρατικό επενδυτικό fund του Κατάρ ήρθε σε συμφωνία με την βρετανική εταιρεία παραγωγής πολυτελών οχημάτων για τη χρηματοδότηση της επιχείρησης Small Modular Reactors, η οποία μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει συνολικά κεφάλαια ύψους 490 εκατ. λιρών.

«Αυτή η επένδυση αποτελεί μία σαφή ψήφο εμπιστοσύνης στην παγκόσμια ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου στην πυρηνική καινοτομία», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Επιχειρήσεων Kwasi Kwarteng σχετικά με την συμφωνία με το επενδυτικό ταμείο του κράτους του Περσικού κόλπου.

Υπενθυμίζεται πως τον Νοέμβριο, το Κατάρ και η Rolls-Royce δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν σε ένα έργο πολλών δισ. λιρών για την ανάπτυξη και την επένδυση σε νεοφυείς επιχειρήσεις πράσινης τεχνολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο αραβικό κράτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης οι μίνι πυρηνικοί αντιδραστήρες από την Rolls-Royce

gazzetta
gazzetta reader insider insider