ΔΕΠΑ Εμπορίας: «Κλείδωσαν» οι εκπτώσεις στους οικιακούς καταναλωτές για Οκτώβριο-Νοέμβριο

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΠΑ Εμπορίας: «Κλείδωσαν» οι εκπτώσεις στους οικιακούς καταναλωτές για Οκτώβριο-Νοέμβριο
Στα 11 ευρώ ανά Μεγαβατώρα τον Οκτώβριο και 15 ευρώ ανά Μεγαβατώρα για το φυσικό αέριο τον Νοέμβριο – Ακόμη μεγαλύτερη η έκπτωση τον Δεκέμβριο.

Τελευταία ενημέρωση 06:09 μμ

Ξεκινά η εφαρμογή της έκπτωσης της ΔΕΠΑ Εμπορίας στους οικιακούς καταναλωτές, μέσω των προμηθευτών λιανικής για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Η ανακοίνωση της εταιρείας επιβεβαιώνει τις πληροφορίες του insider.gr αναφέροντας πως η έκπτωση στο φυσικό αέριο θα ανέρχεται στο 16% του χονδρεμπορικού κόστους κάθε μήνα, η οποία «μεταφράζεται» σε 11 ευρώ ανά Μεγαβατώρα για τον Οκτώβριο και 15 ευρώ ανά Μεγαβατώρα τον Νοέμβριο.

Για τον Δεκέμβριο, το αντίστοιχο ποσό θα ανέλθει σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς όπως έχουν αναφέρει κυβερνητικά στελέχη, η έκπτωση θα αυξηθεί ώστε να αντισταθμισθεί η μεγαλύτερη επιβάρυνση που θα έχει η εκτίναξη των τιμών στους λογαριασμούς αυτό τον μήνα, λόγω των αυξημένων καταναλώσεων. Η έκπτωση για τον Δεκέμβριο θα ανακοινωθεί σε δεύτερη φάση από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Όπως αναφέρεται, από τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου, η ΔΕΠΑ Εμπορίας θα προβεί στις σχετικές πιστώσεις για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, σύμφωνα με τις μηνιαίες κατανομές φυσικού αερίου των εταιρειών διανομής. Στη συνέχεια, οι εταιρείες παροχής φυσικού αερίου θα εφαρμόσουν άμεσα την έκπτωση στους λογαριασμούς Δεκεμβρίου των οικιακών καταναλωτών. Η εφαρμογή των εκπτώσεων για το προηγούμενο δίμηνο θα γίνει αναδρομικά.

Όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, αλλά και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας μιλώντας χθες σε τηλεοπτικό σταθμό, η έκπτωση της ΔΕΠΑ Εμπορίας θα επεκταθεί και στους πρώτους τρεις μήνες του επόμενου έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αέριο: Αυξημένη έκπτωση και το 1ο τρίμηνο 2022 στα σκαριά από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider