ΤΙΤΑΝ: Νέο, καινοτόμο προϊόν έτοιμου σκυροδέματος για βιώσιμες κατασκευές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΤΙΤΑΝ: Νέο, καινοτόμο προϊόν έτοιμου σκυροδέματος για βιώσιμες κατασκευές
Βασικό χαρακτηριστικό της καινοτομίας του ENVIRA είναι ο ειδικός σχεδιασμός της σύνθεσής του, που το καθιστά διαπερατό από το νερό.

H ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ Δομικά Υλικά Α.Ε., μέλος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, παρουσίασε πρόσφατα το ENVIRA - ένα νέο, καινοτόμο προϊόν έτοιμου σκυροδέματος που είναι φιλικό προς το περιβάλλον και συμβάλλει στη δημιουργία βιώσιμων κατασκευών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, βασικό χαρακτηριστικό της καινοτομίας του ENVIRA είναι ο ειδικός σχεδιασμός της σύνθεσής του, που το καθιστά διαπερατό από το νερό. Η ιδιότητά του αυτή, η οποία επιτρέπει στο υδάτινο στοιχείο να ρέει μέσα από τη μάζα του, το τοποθετεί στην πρώτη γραμμή μιας νέας γενιάς δομικών υλικών που είναι συμβατά με τις αρχές της βιωσιμότητας και του περιβαλλοντικού σεβασμού.

Σχεδιασμένο κυρίως για χρήση σε εξωτερικά δάπεδα, όπως σε χώρους στάθμευσης κλπ., το ENVIRA διευκολύνει την απορροή του βρόχινου νερού, προκειμένου να κατευθύνεται αυτό με φυσικό τρόπο προς το υπέδαφος ή να συλλέγεται σε ταμιευτήρες, ανάλογα με τη μελέτη και την επιλογή της υποβάσης/υποδομής. Η φυσική απορροή του νερού δεν επιβαρύνει τα δίκτυα απομάκρυνσης και επεξεργασίας των όμβριων υδάτων, με αποτέλεσμα να μειώνεται η πιθανότητα πλημμυρικών φαινομένων. Η επιφάνεια δαπέδων κατασκευασμένων με ENVIRA είναι πλήρως προσβάσιμη και ασφαλής, με υψηλή λειτουργικότητα ανάλογα με τη μελέτη και τις απαιτήσεις κάθε έργου. Επίσης, η τελική εικόνα της επιφάνειας στην οποία χρησιμοποιείται το νέο αυτό προϊόν είναι πολύ ελκυστική από αισθητικής πλευράς, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται επιπλέον επεξεργασία με άλλα υλικά.

Τέλος, αξίζει να τονιστεί το γεγονός ότι το ENIVRA παίζει καθοριστικό ρόλο στις αειφόρες κατασκευές, αφενός διότι περιορίζει την απώλεια πολύτιμων υδάτινων πόρων και αφετέρου διότι η εφαρμοσμένη επιφάνειά του προσφέρει βελτιωμένη ανακλαστικότητα στην ηλιακή ακτινοβολία, σε σύγκριση για παράδειγμα με την άσφαλτο. Έτσι, μειώνεται το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας και περιορίζεται η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας στον οικοδομικό ιστό. Γι’ αυτό και αποτελεί εξαιρετική επιλογή σε έργα που απαιτούν υψηλές επιδόσεις κατά το σύστημα LEED (Leadership in Energy & Environmental Design).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΤΙΤΑΝ: Μεταξύ των εταιρειών που ηγούνται της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής

gazzetta
gazzetta reader insider insider