Στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και μήνες οι μετοχές της AMC και της GameStop

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και μήνες οι μετοχές της AMC και της GameStop
Μετοχή της AMC στο αμερικανικό χρηματιστήριο
Άλλα ονόματα με συχνή «παρουσία» στο WallStreetBets του Reddit, είδαν επίσης σημαντικές απώλειες αυτό τον μήνα.

Ισχυρό πλήγμα δέχθηκαν τη Δευτέρα οι μετοχές της GameStop και της AMC Entertainment, καθώς οι επενδυτές απομακρύνθηκαν από ονόματα «ρίσκου» μετά από μία χρονιά με μεγάλη μεταβλητότητα.

Σύμφωνα με το CNBC, η GameStop έχασε περισσότερο από 12% ενδοσυνεδριακά, φέρνοντας τις απώλειες από την αρχή του Δεκεμβρίου κοντά στο 29%. Στο ίδιο μήκος κύματος και η μετοχή της AMC η οποία είχε πτώση 17%, με απώλειες πάνω από 32% για τον μήνα, μέχρι στιγμής.

Άλλα ονόματα με συχνή «παρουσία» στο WallStreetBets του Reddit, είδαν επίσης σημαντικές απώλειες αυτό τον μήνα. Η μετοχή της Clover Health και της BlackBerry είχαν πτώση 16% και 10% αντίστοιχα, το ίδιο διάστημα.

Όμως ακόμα και έτσι, το sell off της Δευτέρας δεν είναι αρκετό για να αντιστρέψει το κερδοφόρο ράλι των μετοχών «meme». Από την αρχή του 2021 η μετοχή της έχει καταγράψει άνοδο άνω του 970% και η GameStop έχει κερδίσει πάνω από 630%.

Μάλιστα, το ράλι έχει οδηγήσει την GameStop στον 1000 Index, τον δείκτη των μετοχών μεγάλης κεφαλαιοποίησης, από τον Russell 2000, ο οποίος περιλαμβάνει τις εταιρείες μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Να θυμίσουμε πως την Παρασκευή η AMC έχασε 7% όταν ο CEO Adam Aron και ο CFO Sean Goodman πούλησαν σημαντικό μερίδιο των μετοχών τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

GameStop: Ανάμικτα τα αποτελέσματα τριμήνου - Μετασυνεδριακή κατρακύλα η μετοχή

Shiba Inu: Η αλυσίδα σινεμά AMC ενδέχεται να το εισάγει ως επιλογή πληρωμής

gazzetta
gazzetta reader insider insider