Κλιματική αλλαγή: Οι αμερικανικές επιχειρήσεις κινδυνεύουν να χάσουν 3,1 εκατ. ημέρες λειτουργίας το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κλιματική αλλαγή: Οι αμερικανικές επιχειρήσεις κινδυνεύουν να χάσουν 3,1 εκατ. ημέρες λειτουργίας το 2022
Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη λειτουργία των επιχειρήσεων εκτιμάται πως θα κοστίζει δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, στις ΗΠΑ.

Καθώς η κλιματική αλλαγή «ανεβάζει» την ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων, οι αμερικανικές επιχειρήσεις αναμένεται να «χάσου» συλλογικά εκατομμύρια ημέρες λειτουργίας, τα επόμενα χρόνια, λόγω των ζημιών από πλημμύρες, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα του Εθνικού Οργανισμού για τον Ωκεανό και την Ατμόσφαιρα οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη λειτουργία των επιχειρήσεων εκτιμάται πως θα κοστίζει δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, μία νέα ανάλυση από την ΜΚΟ έρευνας και τεχνολογίας «First Street Foundation», έδειξε πως οι επιχειρήσεις στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, τα κτήρια γραφείων και τα οικιστικά ακίνητα τύπου πολυκατοικίας εκτιμάται πως θα χάσουν περισσότερα από 13,5 δισ. δολάρια το 2022 από ζημιές που συνδέονται με πλημμύρες.

Σύμφωνα με το CNN, πέρα από τις άμεσες ζημιές αυτές οι επιχειρήσεις εκτιμάται πως θα μπορούσαν να χάσουν συλλογικά έως και 3,1 εκατ. ημέρες λειτουργίας το 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανεμοστρόβιλοι ΗΠΑ: Σε «κατάσταση μείζονος καταστροφής» η πολιτεία του Κεντάκι

gazzetta
gazzetta reader insider insider