Ευρωπαίοι τραπεζίτες: Έτοιμοι να λάβουν τα μεγαλύτερα μπόνους από το 2015

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωπαίοι τραπεζίτες: Έτοιμοι να λάβουν τα μεγαλύτερα μπόνους από το 2015
Οι ευρωπαϊκές εταιρείες securities έφεραν μεγάλα κέρδη στο διάστημα της πανδημίας

Οι τραπεζίτες ευρωπαϊκών επενδυτικών ιδρυμάτων εκτιμάται πως φέτος θα λάβουν τα μεγαλύτερα μπόνους που έχουν λάβει από το 2015, καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να «κρατήσουν» τα στελέχη τους, μετά από ένα φρέσκο κύμα επενδύσεων και συμφωνιών με ώθηση από την πανδημία του κορονοϊού.

Τραπεζίτες και επενδυτές ιδίων κεφαλαίων που συμβουλεύουν εταιρείες σε συγχωνεύσεις ή συγκέντρωση κεφαλαίων έφεραν στα ταμεία περισσότερα έσοδα τους πρώτους εννέα μήνες του 2021, από ότι έφεραν ολόκληρη τη χρονιά του 2020. Με αποτέλεσμα να αναμένονται περισσότερα... και μεγαλύτερα μπόνους στο τέλος της χρονιάς.

Σύμφωνα με το Bloomberg, όσοι ασχολούνται με επενδύσεις τύπου «fixed income» είχαν μια χρονιά με μικρότερες διακυμάνσεις, όμως ακόμα και έτσι είναι πιθανό να λάβουν μεγαλύτερα μπόνους, μετά τις «περικοπές» που δέχθηκαν το 2020.

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες securities έφεραν μεγάλα κέρδη στο διάστημα της πανδημίας

Όπως αναφέρεται, οι ευρωπαϊκές τράπεζες στρέφονται στο επενδυτικό τμήμα των επιχειρήσεων τους, καθώς η πανδημία καθυστέρησε το ενδεχόμενο των υψηλότερων επιτοκίων που θα μπορούσαν να τονώσουν τα κέρδη στις «παραδοσιακές» τραπεζικές σχέσεις.

Την ίδια ώρα τα λοκντάουν και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης έχει κάνει τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους να επανεξετάσουν τις προτεραιότητες τους και δημιούργησε το κύμα της «μεγάλης παραίτησης». Ακόμα και στις υψηλότερες τραπεζικές θέσεις, οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα πρέπει να αυξήσουν τους... μισθούς για να προσφέρουν ανταγωνιστικά πακέτα αποδοχών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι Αμερικανοί τραπεζίτες κοντά στα μεγαλύτερα μπόνους από την αρχή της οικονομικής κρίσης

Νέο καθεστώς αμοιβών στον ΕΦΚΑ: Πριμ παραγωγικότητας στους υπαλλήλους και μπόνους στους ιδιώτες managers

gazzetta
gazzetta reader insider insider