Iberdrola και H2 Green Steel  επενδύουν 2,3 δισ. ευρώ για μονάδα πράσινου υδρογόνου στην ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Iberdrola και H2 Green Steel  επενδύουν 2,3 δισ. ευρώ για μονάδα πράσινου υδρογόνου στην ΕΕ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Το εργοστάσιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και να μπει στην παραγωγή το 2025 ή το 2026.

Ένα κολοσσιαίο σχέδιο για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής πράσινου υδρογόνου στην Ευρώπη ανακοίνωσαν η ισπανική Iberdola και η σουηδική H2 Green Steel.

Πρόκειται για την κατασκευή μονάδας στην Ιβηρική χερσόνησο, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί ακόμα το σημείο, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και να μπει στην παραγωγή το 2025 ή το 2026.

Η νέα μονάδα αναμένεται να έχει δυνατότητα παραγωγής 1 GW και θα χρηματοδοτεί από ίδια κεφάλαια των εταιριών, κρατικές επιδοτήσεις και κονδύλια «πράσινης οικονομίας».

Όπως σημειώνει το CNBC, το έργο είναι από τα σημαντικότερα στον κόσμο, με τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (IEA) να εκτιμά πως το σύνολο παραγωγής GW από παρόμοια έργα ανά την υφήλιο διαμορφώθηκε σε 0,3 GW για το 2020.

Ο Αιτόρ Μόσο, στέλεχος της Iberdrola, ανέφερε πως το πράσινο υδρογόνο «θα αποτελέσει μια κρίσιμη τεχνολογία για την απολιγνιτοποίηση "βαριών" βιομηχανιών, όπως η παραγωγή χάλυβα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Μακριά από τις επενδύσεις παραμένουν οι Έλληνες - Μικρή η συμμετοχή των ιδιωτών στις κεφαλαιαγορές

Τέσσερις χρυσές συμβουλές για να «λάμψετε» σε μια επαγγελματική συνέντευξη

Ο «χάρτης» ζήτησης και τιμών στις πολυτελείς εξοχικές κατοικίες – Ρεκόρ διεθνούς ενδιαφέροντος, που εστιάζουν οι αγοραστές

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider