Optronics: Περιορισμός των ζημιών στο εννεάμηνο του 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Optronics: Περιορισμός των ζημιών στο εννεάμηνο του 2021
Μείωση του κύκλου εργασιών αλλά και περιορισμό των ζημιών στο εννεάμηνο του 2021 σημείωσε η Optronics Technologies ABETE, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα η εταιρεία.

Μείωση του κύκλου εργασιών αλλά και περιορισμό των ζημιών στο εννεάμηνο του 2021 σημείωσε η Optronics Technologies ABETE, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα η εταιρεία.

Όπως τονίζει η Optronics, η παρουσία της πανδημίας εξαιτίας του ιού COVID-19 για 2ο χρόνο, συνέχισε να επιδρά στην εξέλιξη των δραστηριοτήτων της εταιρείας και στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων της κατά το γ’ τρίμηνο.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Σε συνέχεια της επιστολής του Χρηματιστηρίου Αθηνών με Aρ. Πρωτ.4458/ 12.11.2021 η εταιρεία Optronics Technologies ABETE, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό αναφορικά με την εξέλιξη των δραστηριοτήτων της και τη διαμόρφωση των οικονομικών μεγεθών της κατά το γ΄ τρίμηνο της χρήσης 2021.

Η παρουσία της πανδημίας εξαιτίας του ιού COVID-19 για 2ο χρόνο, συνέχισε να επιδρά στην εξέλιξη των δραστηριοτήτων της εταιρείας και στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων της κατά το γ’ τρίμηνο.

Ο πίνακας που ακολουθεί παρουσιάζει τα βασικά οικονομικά στοιχεία της σε σχέση με τα στοιχεία του προηγούμενου έτους. Οι ταμιακές ροές, μετά και από την λήψη των επιστρεπτέων προκαταβολών παραμένουν θετικές, γεγονός που εξασφαλίζει στην εταιρεία τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει τα σχέδια της για την επόμενη διετία.

Οι δραστηριότητες της εταιρείας συνεχίζονται και έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται λόγω του COVID-19. Αναφορικά με τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης αυτές σχετίζονται με την αύξηση τιμής των καυσίμων που επηρεάζουν το μεταφορικό κόστος των εμπορευμάτων.

Επίσης έχει σχεδιαστεί ένα γενικό πλάνο αντιμετώπισης κινδύνων προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της.

Η εταιρεία συνεχίζει να διαπραγματεύεται νέα έργα, να συμμετέχει σε διαγωνισμούς και να σχεδιάζει την επόμενη χρονιά βάζοντας νέους στόχους. Μέχρι την λήξη της χρήσης αναμένεται να έχουν ήδη εκτελεστεί και τιμολογηθεί μικρής έκτασης ήδη δρομολογημένα έργα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν την παρούσα στιγμή η διοίκηση της εταιρείας ενημερώνει το επενδυτικό της κοινό ότι ο COVID-19 δεν θα αφήσει αλώβητη την τρέχουσα χρήση και πιθανά και το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider