Επιχειρήσεις | Ελλάδα
29-11-2021 | 16:58

Logismos: Μείωση εσόδων και κερδών στο εννεάμηνο του 2021

Newsroom
Μοιράσου το
Logismos: Μείωση εσόδων και κερδών στο εννεάμηνο του 2021
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σημαντική μείωση κατέγραψαν τόσο στο πρώτο εννεάμηνο του 2021 αλλά και στο τρίτο τρίμηνο του έτους τα κέρδη και τα έσοδα της Logismos, καθώς η πανδημία του κορονοϊού επέδρασε στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η ανακοίνωση της Logismos

H εταιρεία Logismos – ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε. (Εφεξής: η Εταιρεία) με έδρα τη Θεσσαλονίκη, σε συνέχεια της επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η οποία της κοινοποιήθηκε την 11/11/2021 ανακοινώνει τα ακόλουθα:

α) Έσοδα από πωλήσεις, κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT), και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), για το γ΄ τρίμηνο της χρήσης 2021 και σε σωρευτική βάση, καθώς και τα αντίστοιχα συγκριτικά μεγέθη της περσινής περιόδου, όπως αποτυπώνονται στον παρακάτω πίνακα:

Εικόνα

Η μείωση του κύκλου εργασιών του εννεαμήνου του 2021 σε σχέση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2020 οφείλεται στις επιπτώσεις από την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19, κυρίως λόγω αναστολής λειτουργίας επιχειρήσεων πελατών της Εταιρείας στο εξωτερικό.

β) Σημαντικές μεταβολές στη δανειακή θέση ή/και κεφαλαιακή διάρθρωση καθώς και λοιπά μεγέθη της κατάστασης χρηματοοικονομικής θέσης, οι οποίες έλαβαν χώρα κατά το γ’ τρίμηνο του 2021:

Εικόνα

γ) Επιπτώσεις από την εξάπλωση του COVID-19: Η Διοίκηση της Εταιρείας, ως υπεύθυνη επιχείρηση εκφράζει την ανησυχία της για την κατάσταση, την ταχεία εξάπλωση του ιού και την επίδρασή του στην οικονομία και την ευρύτερη κοινωνία. Στην παρούσα φάση ωστόσο, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η ασφάλεια των εργαζομένων της η πλειοψηφία των οποίων εργάζεται απομακρυσμένα.

Δεδομένων των συνθηκών αβεβαιότητας που επικρατούν λόγω της πανδημίας, η Εταιρεία εκτιμά ότι σε επίπεδο πωλήσεων η κατάσταση στο τέλος του τρέχοντος έτους θα είναι αντίστοιχη με αυτή στο τέλος του 2020. Ειδικότερα το Δ’ τρίμηνο του 2021 αναμένεται αυξημένο συγκριτικά με το αντίστοιχο Δ’
Τρίμηνο του 2020, αντισταθμίζοντας έτσι την μείωση που υπήρχε στο εννεάμηνο του 2021 σε σχέση με το εννεάμηνο του 2020.

Η Εταιρεία ελπίζει ότι θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση της οικονομίας και αντίστοιχα των αποτελεσμάτων της εταιρείας από το Δ’ Τρίμηνο του 2021 και επαναφορά της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε κανονικά επίπεδα από το Α’ τρίμηνο 2022 υπό την προϋπόθεση της ομαλής και θετικής εξέλιξης αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.