Twitter: Αποχωρεί από CEO o Τζακ Ντόρσεϊ - Στη θέση του ο Παράγκ Αγκραουάλ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Twitter: Αποχωρεί από CEO o Τζακ Ντόρσεϊ - Στη θέση του ο Παράγκ Αγκραουάλ
Σημαντική άνοδος για τη μετοχή της τεχνολογικής εταιρείας, μετά από το δημοσίευμα του CNBC.

Τελευταία ενημέρωση: 18:40

Την παραίτησή του από την θέση του CEO της Twitter υπέβαλε ο Τζακ Ντόρσεϊ, με την αποχώρησή του να έχει άμεση ισχύ.

Όπως αναφέρει το δίκτυο CNBC, τον 45χρονο Ντόρσεϊ θα αντικαταστήσει ο μέχρι πρότινος διευθυντής τεχνολογίας της Twitter, Παράγκ Αγκραουάλ, ενώ σημειώνεται πως η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) προχώρη.σε σε προσωρινή αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της Twitter όταν δημοσιεύτηκαν οι πρώτες αναφορές για την παραίτηση Ντόρσεϊ.

Λίγο πριν από τη σχετική ανακοίνωση της SEC, το «χαρτί» της εταιρείας ανέβαινε 3,4%, με όγκο συναλλαγών στα 16,9 εκατ. μετοχών.

Υπενθυμίζεται πως εκτός από τη θέση του CEO στην Twitter, ο Ντόρσεϊ είναι επικεφαλής και της εταιρείας ψηφιακών πληρωμών Square.

«Αποφάσισα να αφήσω την Twitter, επειδή είμαι πεπεισμένος πως η εταιρεία είναι έτοιμη να προχωρήσει μπροστά με απόφαση των ιδρυτών της», ανέφερε ο Ντόρσεϊ στην δήλωσή του που κοινοποιήθηκε στα μέσα ενημέρωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Elliott που είναι και βασικός μέτοχος του Twitter είχε προσπαθήσει να αντικαταστήσει τον Τζακ Ντόρσεϊ από τη θέση αυτή το 2020 προτού η επενδυτική εταιρεία καταλήξει σε συμφωνία με τη διοίκηση.

Ο ιδρυτής της Elliott Management και δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Πολ Σίνγκερ, είχε αναρωτηθεί εάν ο Ντόρσεϊ θα έπρεπε να διευθύνει και τις δύο εταιρείες, καλώντας τον να παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος σε κάποια από τις δύο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Google, Apple, Meta Platforms, Twitter, TikTok και Telegram πρέπει να ανοίξουν γραφεία στη Ρωσία από 1/1/22

gazzetta
gazzetta reader insider insider