Τελευταία ενημέρωση: 12:40
Κέρδη 9% έφτασε να καταγράφει η μετοχή της British Telecom στο χρηματιστήριο του Λονδίνου την πρώτη μέρα της εβδομάδας, μετά από δημοσίευμα των Economic Times για ενδιαφέρον εξαγορές του βρετανικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου από την ινδική Reliance Industries.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Reliance σκέφτεται να καταθέσει πρόταση για την πλήρη εξαγορά ή για να πλειοψηφικό κομμάτι στην BT ή θα μπορούσε να καταθέσει πρόταση για σύμπραξη της ινδικής εταιρείας με την εταιρεία δικτύων της BT, OpenSearch, ώστε να χρηματοδοτήσει την επέκταση των δικτύων οπτικών ινών fibre της OpenSearh.
Στη συνέχεια Reliance αρνήθηκε πως εξετάσει την κατάθεση προσφοράς για την BT, με την μετοχή της τελευταίας να παρουσιάσει άνοδο 5% μετά από τα κέρδη άνω του 9% που σημείωνε νωρίτερα.
Η μετοχή του βρετανικού ομίλου έφτασε να ενισχύεται έως και τις 116,35 πένες ανά μετοχή, με την αξία κεφαλαιοποίησης της να αγγίζει τα 16,5 δισ. στερλίνες.
Σημειώνεται πως η BT δέχτηκε πρόσφατα την εξαγορά του 12,1% του μετοχικού της κεφαλαίου από τον Γαλλοισραηλινό δισεκατομμυριούχο Πατρίκ Ντράι.