Attica Bank: Με ΤΜΕΔΕ/Ellington προχωρά η ΑΜΚ - Μέχρι 5/12 ανακοινώνεται το ποσοστό του ΤΧΣ

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Attica Bank: Με ΤΜΕΔΕ/Ellington προχωρά η ΑΜΚ - Μέχρι 5/12 ανακοινώνεται το ποσοστό του ΤΧΣ
Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα κριθεί το ποσοστό συμμετοχής του ΤΧΣ στην κάλυψη της ΑΜΚ της Attica Bank, το οποίο αναμένεται ότι θα ξεπεράσει το 70%.

Σε επιστροφή στο αρχικό σημείο – αυτό της μόνης δεσμευτικής προσφοράς που έλαβε από την κοινή πρόταση Ellington και ΤΜΕΔΕ -, οδήγησαν οι εξαντλητικές διαπραγματεύσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και με το σχήμα Bain Capital – JC Flowers που είχε εκδηλώσει μη δεσμευτικό ενδιαφέρον για την Attica Bank.

Χθες το απόγευμα, το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ συνεδρίασε και αποφάσισε να προχωρήσει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με το consortium ΤΜΕΔΕ/Ellington για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank ύψους 240 εκατ. ευρώ. Ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων του ΤΧΣ θα προστεθεί τις επόμενες ημέρες στους γύρους των επαφών με τον επενδυτή που το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank είχε αναδείξει προτιμητέο στις 5 Νοεμβρίου, με προθεσμία για τη λήξη των συζητήσεων ΤΧΣ και Ellington – ΤΜΕΔΕ στις 5 Δεκεμβρίου.

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα επομένως, θα κριθεί και το ποσοστό συμμετοχής του ΤΧΣ στην κάλυψη της ΑΜΚ της Attica Bank, το οποίο αναμένεται ότι θα ξεπεράσει το 70%. Όπως έχει γράψει το insider.gr, το ΤΧΣ βρίσκεται μπροστά στο ενδεχόμενο το ποσοστό συμμετοχής του στην Attica Bank να ενισχυθεί στο 73,12% αντί να μειωθεί κάτω του 68,2% που κατέχει τώρα, εφόσον άλλοι υφιστάμενοι μέτοχοι με ποσοστό κάτω του 5% στην Τράπεζα, δεν ασκήσουν τα δικαιώματά τους προτίμησης. Οι μετοχές που θα αποκτήσει το Ταμείο στην περίπτωση αυτή θα ανέλθουν σε 835.360.046 από 16.533.102 με τα τρέχοντα δεδομένα, όπως προέκυψαν από την μετατροπή των warrants. Τρίτοι μέτοχοι με ποσοστό κάτω του 5% κατέχουν σήμερα 1.649.678 μετοχές και εφόσον δεν ασκήσουν τα δικαιώματά τους, το ποσοστό τους από 6,8% θα περιοριστεί σε 0,14%. Στην περίπτωση αυτή επίσης, το ποσοστό του ΤΜΕΔΕ θα αυξηθεί στο 15,75% από 14,70% (θα κατέχει 179.930.078 από 3.561.102 μετοχές) και του e-ΕΦΚΑ στο 10,99% από 10,3% (σε 125.586.839 από 2.485.563 μετοχές).

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα προβεί σε διευκρινίσεις αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με ΤΜΕΔΕ/Ellington.
Από χθες ξεκίνησε η περίοδος διαπραγμάτευσης και άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης για την ΑΜΚ της Attica Bank. Στις 3 Δεκεμβρίου θα είναι η τελευταία ημέρα της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης και στις 8 Δεκεμβρίου η τελευταία ημέρα για την άσκησή τους.

Στις 10 Δεκεμβρίου θα γίνει η κατανομή και διάθεση τυχόν αδιάθετων Νέων Μετοχών, θα πιστοποιηθεί η καταβολή της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου και θα γίνει η ανακοίνωση για την κάλυψή της.

Στις 13 Δεκεμβρίου αναμένεται η έγκριση του Χ.Α. για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευσης των Νέων Μετοχών, οπότε και θα ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης, η οποία αναμένεται στις 14 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider