SpaceX: Το «πείραμα» των 330 εκατ. δολαρίων - Ο DART θα συγκρουστεί «επίτηδες» με αστεροειδή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
SpaceX: Το «πείραμα» των 330 εκατ. δολαρίων - Ο DART θα συγκρουστεί «επίτηδες» με αστεροειδή
Η SpaceX θα εκτοξεύσει έναν μοναδικό στο είδος του πύραυλο που στόχο έχει να συγκρουστεί με έναν αστεροειδή. 

Η διαστημική εταιρεία του Έλον Μασκ, SpaceX είναι σχεδόν έτοιμη να πραγματοποιήσει την πρώτη «αμυντική αποστολή» του πλανήτη στο διάστημα, εκ μέρους της NASA.

Σύμφωνα με το CNBC, στις 07:30 το πρωί της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας), η SpaceX θα εκτοξεύσει έναν μοναδικό στο είδος του πύραυλο που στόχο έχει να συγκρουστεί με έναν αστεροειδή.

«Η αποστολή είναι γνωστή ως Double Asteroid Redirection Test (ή DART) και μέσα από αυτή, η διαστημική υπηρεσία επιχειρεί να μάθει 'πώς να αμυνθεί από μία απειλή που θα μπορούσε να έρθει κατά της Γης'» σύμφωνα με εκπρόσωπο της NASA, ο οποίος διαβεβαιώνει πως ο συγκεκριμένος αστεροειδής δεν απειλεί τον πλανήτη.

Στις 07:30 το πρωί της Τετάρτης 24/11 μπορείτε να παρακολουθήσετε LIVE την εκτόξευση από εδώ:

Ο DART είναι ένα διαστημικό όχημα που θα περάσει 10 μήνες ταξιδεύοντας προς ένα ζεύγος αστεροειδών ονόματι «Δίδυμος» και «Δίμορφος».

Σκοπός της αποστολής είναι ο πύραυλος να «χτυπήσει» τον μικρότερο από τους δύο, τον «Δίμορφο», με ταχύτητα 15.000 μίλια την ώρα και να «δουν» πως η σύγκρουση θα επηρεάσει την πορεία του αστεροειδή.

Η αποστολή DART κοστίζει στην NASA περίπου 330 εκατ. δολάρια, με την SpaceX να έχει αναλάβει συμβόλαιο 69 εκατ. δολαρίων το 2019 για την εκτόξευση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Μέχρι τέλος της χρονιάς η αξιολόγηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις δοκιμές του SpaceX Starship/Super Heavy

gazzetta
gazzetta reader insider insider