Η Ericsson εξαγοράζει την εταιρεία cloud Vonage έναντι 6,2 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ericsson εξαγοράζει την εταιρεία cloud Vonage έναντι 6,2 δισ. δολαρίων
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία της σουηδικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών εδώ και χρόνια, έπειτα από την εξαγορά της αμερικανικής Cradlepoint, για 1,1 δισ. δολάρια το 2020.

Την εταιρεία cloud Vonage, έναντι του ποσού των 6,2 δισ. δολαρίων, συμφώνησε να εξαγοράσει η εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας Ericsson, σε μια συμφωνία να αναμένεται να κλείσει το πρώτο εξάμηνο του 2022, με την επιφύλαξη της έγκρισης των μετόχων της Vonage και των εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία της σουηδικής εταιρείας εδώ και χρόνια, έπειτα από την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας ασύρματων δικτύων Cradlepoint, για 1,1 δισ. δολάρια το 2020.

«Η συμφωνία συγχώνευσης εγκρίθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο της Vonage», ανέφερε η Ericsson σε ανακοίνωσή της. «Η συναλλαγή βασίζεται στη δηλωμένη πρόθεση της Ericsson να επεκταθεί παγκοσμίως στις ασύρματες επιχειρήσεις, προσφέροντας στους υπάρχοντες πελάτες αυξημένο μερίδιο αγοράς αξίας 700 δισ. δολαρίων έως το 2030».

Η Vonage εμφάνισε πωλήσεις 1,4 δισ. δολαρίων τη δωδεκάμηνη περίοδο έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, με περιθώριο προσαρμοσμένων κερδών προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) της τάξης του 14% και ελεύθερες ταμειακές ροές 109 εκατ. δολαρίων. Η πλατφόρμα της εξυπηρετεί περισσότερους από 120.000 πελάτες και πάνω από ένα εκατομμύριο εγγεγραμμένους προγραμματιστές παγκοσμίως.

Η Ericsson εκτιμά πως η συμφωνία θα ενισχύσει τα κέρδη ανά μετοχή - εξαιρουμένων των επιπτώσεων από τις μη ταμειακές αποσβέσεις - και τις ελεύθερες ταμειακές ροές από το 2024 και μετά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider