Η JP Morgan ζητά 162 εκατ. δολάρια από τον Μασκ για tweet του 2018

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η JP Morgan ζητά 162 εκατ. δολάρια από τον Μασκ για tweet του 2018
Η επενδυτική τράπεζα κάνει λόγο για «κατάφωρη παραβίαση της Tesla να πληρώσει τις υποχρεώσεις της στο ακέραιο».

Αγωγή κατά του ιδρυτή της Tesla, Έλον Μασκ, κατάθεσε η JP Morgan, αξιώνοντας από τον δισεκατομμυριούχο το ποσό των 162,2 εκατ. δολαρίων για παραβίαση σύμβασης αναφορικά με δικαιώματα αγοράς μετοχών (warrants).

Η αγωγή κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν τη Δευτέρα, με την JP Morgan να κάνει λόγο για «κατάφωρη παραβίαση της Tesla να πληρώσει τις υποχρεώσεις της στο ακέραιο».

Η υπόθεση αφορά δικαιώματα αγοράς που εκδόθηκαν από τον Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο του 2018, με τη σύμβαση να αναφέρει πως η Tesla έπρεπε να παραδώσει μετοχές της ή μετρητά στην τράπεζα εάν η μετοχή της ξεπερνούσε την τιμή στόχο που είχε συμφωνηθεί όταν τα warrants εξέπνεαν.

Η JP Morgan ισχυρίζεται στην αγωγή της πως τα warrants έχασαν σημαντικό μέρος της αξίας τους όταν ο Έλον Μασκ ανήρτησε στο Twitter τον Αύγουστο του 2018 πως μπορεί να εισάγει στο χρηματιστήριο την εταιρεία με τιμή 420 δολαρίων ανά μετοχή και ότι είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, ενώ αντέστρεψε μέρος της μείωσης, όταν ο Musk εγκατέλειψε την ιδέα 17 ημέρες αργότερα.

Αλλά η τιμή της Tesla αυξήθηκε σχεδόν 10 φορές από την ημέρα που έληξαν τα warrants, και η JP Morgan τόνισε ότι αυτό, με βάση το συμβόλαιο, απαιτούνταν από την Tesla να δώσει μετοχές της ή μετρητά. Πρόσθεσε δε ότι αποτυχία της Tesla να το κάνει, ισοδυναμούσε με στάση πληρωμών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider