Ελλάδα
15-11-2021 | 17:19

Lamda Development: Νέες κατεδαφίσεις σε 3 κτίρια – Προχωρούν τα έργα

Newsroom
Μοιράσου το
Lamda Development: Νέες κατεδαφίσεις σε 3 κτίρια – Προχωρούν τα έργα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την προετοιμασία της μεγάλης επένδυσης της Lamda Development στο Ελληνικό. Σε συνέχεια των μεγάλων κατεδαφίσεων των προηγούμενων μηνών, τρία ακόμη μεγάλα κτίρια επί της λεωφόρου Ποσειδώνος έχουν ξεκινήσει να κατεδαφίζονται, μπροστά στα μάτια μας. Πρόκειται για τα γήπεδα ξιφασκίας, μπάσκετ καθώς και για το ενδιάμεσο κτίριο, που τα συνδέει. Σε αυτά τα κτίρια  στεγάζονταν η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών της τέως Ολυμπιακής αεροπορίας και το 2004 ανακατασκευάστηκαν για να φιλοξενήσουν τα Ολυμπιακά αγωνίσματα της ξιφασκίας και του μπάσκετ.

Το εργοτάξιο στην Ποσειδώνος είναι ένα από τα πολλά που ήδη έχουν ξεκινήσει και δουλεύουν με έντονους ρυθμούς στον χώρο. Στην περιοχή της Λ. Βουλιαγμένης έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εκσκαφές για το νέο υπερσύγχρονο κτίριο ΑΜΕΑ το οποίο θα ξεκινήσει να ανεγείρεται άμεσα.

Την ίδια ώρα, γεωτρήσεις για διάφορους λόγους (περιβαλλοντικούς, γεωτεχνικούς κ.λπ.) βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρο το έργο. Παράλληλα λόγω του ότι το ακίνητο αποτελούσε στρατιωτικό αεροδρόμιο κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες γίνονται προκαταρκτικές έρευνες για τυχόν εναπομείναντα στρατιωτικά υλικά.

Αποτελεί μια πραγματικότητα, ότι στο Ελληνικό, στο μεγαλύτερο εργοτάξιο που έχει αρχίσει να στήνεται ποτέ στη χώρα μας, έχουν ήδη ξεκινήσει να δουλεύουν εκατοντάδες άνθρωποι. Μηχανήματα  πάνε και έρχονται  και αυτές τις ημέρες τα έργα είναι πλέον πιο ορατά και στον κόσμο που περνάει από έξω... Οι μπουλντόζες και οι γερανοί έχουν πιάσει δουλειά! Πλέον, η εικόνα που κάποτε έμοιαζε σαν φανταστική, ότι σε 6.200 στρέμματα απλώνονται μηχανήματα και εκατοντάδες ανθρώποι να δουλεύουν, να σχεδιάζουν, να μελετούν, να τρέχουν από σημείο σε σημείο, να λύνουν προβλήματα, να φυτεύουν δέντρα, να κατεδαφίζουν παροπλισμένα κτίρια , να  οικοδομούν, είναι πλέον πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.