Tier: Εξαγόρασε την ολλανδική Nextbike κι έφτασε τα 2 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tier: Εξαγόρασε την ολλανδική Nextbike κι έφτασε τα 2 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση
Στην εξαγορά της ολλανδικής εταιρείας ποδηλάτων κοινής χρήσης Nextbike προχώρησε την Δευτέρα η γερμανική εταιρεία εκμετάλλευσης ηλεκτρονικών πατινιών TIER Mobility, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να καταστεί ο μεγαλύτερος πάροχος κοινόχρηστων οχημάτων ελαφριού τύπου στην Ευρώπη.

Στην εξαγορά της ολλανδικής εταιρείας ποδηλάτων κοινής χρήσης Nextbike προχώρησε την Δευτέρα η γερμανική εταιρεία εκμετάλλευσης ηλεκτρονικών πατινιών TIER Mobility, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να καταστεί ο μεγαλύτερος πάροχος κοινόχρηστων οχημάτων ελαφριού τύπου στην Ευρώπη.

Το τίμημα της εξαγοράς δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, ωστόσο η Tier με έδρα το Βερoλίνο θα δει την κεφαλαιοποίησή της να εκτοξεύεται στα 2 δισ. δολάρια μετά και την εξαγορά της Nextbike.

Σύμφωνα με το Reuters, η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών θα επιτρέψει την δραστηριοποίησή τους σε περισσότερες από 400 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, μέσω 250.000 ηλεκτρικών οχημάτων κάθε τύπου (ενοικιαζόμενα, επαναφορτιζόμενα και ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικά πατίνια και μοτοποδήλατα).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider