Evergrande: Ξανά στα πρόθυρα χρεοκοπίας μετά τη νέα αθέτηση πληρωμής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Evergrande: Ξανά στα πρόθυρα χρεοκοπίας μετά τη νέα αθέτηση πληρωμής
Σε δύσκολη θέση περιέρχεται εκ νέου η Evergrande, καθώς την Τετάρτη ο κινεζικός κολοσσός στον κλάδο της ανάπτυξης ακινήτων αθέτησε εκ νέου πληρωμές τόκων προς διεθνείς επενδυτές ύψους 148 εκατ. δολαρίων.

Σε δύσκολη θέση περιέρχεται εκ νέου η Evergrande, καθώς την Τετάρτη ο κινεζικός κολοσσός στον κλάδο της ανάπτυξης ακινήτων αθέτησε εκ νέου πληρωμές τόκων προς διεθνείς επενδυτές ύψους 148 εκατ. δολαρίων, ενώ σήμερα έληγε η περίοδος χάριτος των 30 ημερών που είχε στην διάθεσή της ώστε να μην κηρυχθεί σε κατάσταση χρεοκοπίας.

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η Evergrande δεν κατάφερε να καταβάλει το παραπάνω χρηματικό ποσό προς τον γερμανικών συμφερόντων όμιλο DMSA (Deutsche Marktscreening Agentur), ο οποίος με τη σειρά του ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη διαδικασία πτώχευσης κατά της κινεζικής εταιρείας, καλώντας παράλληλα όλους τους ομολογιούχους της Evergrande να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Σύμφωνα με το Reuters, η Evergrande αποτελεί την πιο υπερχρεωμένη εταιρεία στον κλάδο της ανάπτυξης ακινήτων παγκοσμίως, καθώς αντιμετωπίζει υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 300 δισ. δολάρια, εκ των οποίων τα 19 δισ. αφορούν σε ομόλογα που κατέχουν διεθνείς επενδυτές.

Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος China Evergrande τον Σεπτέμβριο είχε αθετήσει ακόμα δύο πληρωμές τόκων για ομόλογα, των οποίων η περίοδος χάριτος έληξε μέσα στον Οκτώβριο, χωρίς ωστόσο να κηρυχθεί σε κατάσταση χρεοκοπίας καθώς όπως ανέφεραν μέσα ενημέρωσης από την Κίνα κατάφερε τελικά να αποπληρώσει τους τόκους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Evergrande: Αντιμέτωπη με τις μεγαλύτερες πληρωμές - Τελειώνει η περίοδος χάριτος

Κίνα: «Φυγή προς τα εμπρός» ή προσπάθεια συγκράτησης της κρίσης;

Kaisa: Άλλη μια κινέζικη εταιρεία real estate αθέτησε πληρωμή - Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής

gazzetta
gazzetta reader insider insider