Νέα εποχή για τη Δίρφυς – Τι σηματοδοτεί η εξαγορά του 42,3% από τη Λουξ

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα εποχή για τη Δίρφυς – Τι σηματοδοτεί η εξαγορά του 42,3% από τη Λουξ
Νέες ισορροπίες δημιουργούνται στην εγχώρια αγορά του εμφιαλωμένου νερού, μετά το deal της Δίρφυς με την εταιρεία αναψυκτικών και χυμών Λουξ.

Η αχαϊκή Λουξ απέκτησε το 42,3% της εταιρείας Δίρφυς, σε πλειστηριασμό που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα. Με την εξαγορά του 42,3% της εταιρείας εμφιάλωσης νερού, η Λουξ, ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο αναψυκτικών και χυμών, κάνει την είσοδό της στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού και διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της, διεκδικώντας ακόμη μεγαλύτερα μερίδια αγοράς κι ενώ η πορεία της είναι σταθερά ανοδική.

Το 42,3% που εξαγόρασε η Λουξ αφορά στο ποσοστό που ανήκε στη Νίκας Συμμετοχών, ενώ, από το υπόλοιπο 57,7% της εταιρείας Δίρφυς, το 51% παραμένει στα χέρια του βασικού της μετόχου, Νικ. Σέρρα, καθώς και σε μικρομετόχους.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται, πιθανότατα, εντός της ημέρας.

Μια ιστορία 46 χρόνων

Το εμφιαλωμένο νερό «Δίρφυς» κουβαλά μια πλούσια ιστορία 46 χρόνων…

Δραστηριοποιείται και αναπτύσσεται εξελικτικά στην αγορά του πόσιμου νερού από το 1975, εισερχόμενο εκ νέου δυναμικά με ανανεωμένη εταιρική υποδομή και ενισχυμένη επιστημονική ομάδα στα ράφια εντός και εκτός συνόρων το 2010.

Το κρυστάλλινο νερό Δίρφυς αναβλύζει από τις φυσικές πηγές της ομώνυμης οροσειράς που εκτείνεται στα κεντροανατολικά της Εύβοιας, ταυτίζοντας την επωνυμία του μέσα στα χρόνια με τη διαύγεια και την καθαρότητά του.

‍Οι ημερομηνίες – σταθμοί της εταιρείας‍

1975: Οι μετέπειτα ιδρυτές της εταιρείας ξεκινούν διανομές πόσιμου νερού στη Χαλκίδα από πηγές της περιοχής της Δίρφυς με βυτιοφόρα.

‍1980: Ιδρύεται με τη μορφή ομότιμης εταιρείας η Κ. Γερακίνης & ΣΙΑ ΟΕ, εταιρεία εμφιάλωσης νερού και αεριούχων ποτών (πορτοκαλάδα, λεμονάδα, σόδα).

‍1990: Πραγματοποιούνται αγορές νέων μηχανημάτων με παραγωγικότητα 7.000 φιάλες του 1,5 λίτρου ανά ώρα και 10.000 φιάλες του 0,5 λίτρου ανά ώρα.

‍1990: Η εταιρεία καταγράφει σημαντικές πωλήσεις στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό (Αυστραλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Σαουδική Αραβία και Γερμανία).

‍2001: Εκσυγχρονισμός της παραγωγικής διαδικασίας με αγορά νέων μηχανημάτων και αντικατάσταση των παλαιών.

‍2007: Η εταιρεία εξαγοράζεται από τη Νίκας Συμμετοχών και μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρεία.

‍2007-2009: Πλήρης ανακατασκευή του κτηρίου του εργοστασίου και αγορά νέου σύγχρονου εξοπλισμού από τη γαλλική εταιρεία Sidel και πλήρης αντικατάσταση του παλαιού. Το ύψος της επένδυσης ξεπερνάει τα 13.000.000 ευρώ.

‍2010: Η εταιρεία Δίρφυς ΑΕ αρχίζει εκ νέου τη λειτουργία της, με πωλήσεις σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Από το 2010 η εταιρεία εφαρμόζει το σύστημα HACCP, καθώς και το πιστοποιημένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας τροφίμων και ποτών σύμφωνα με το πρότυπο ISO 2200.

Από το 2015 παρέχεται πιστοποίηση ποιότητας IFS.​

‍2019: Η Δίρφυς αποτελεί Μέλος της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ μιας κοινότητας αμιγώς ελληνικών επιχειρήσεων, στα πλαίσια της οποίας ενισχύεται η φωνή της ελληνικής επιχειρηματικότητας και πραγματοποιούνται δράσεις και πρωτοβουλίες για το δύσκολο εγχείρημα της ανασυγκρότησης της ελληνικής Οικονομίας.

​​Το εργοστάσιο

Η παραγωγή στεγάζεται σε νεόκτιστο, σύγχρονο βιομηχανικό κτήριο ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού που σέβεται το περιβάλλον και λειτουργεί σύμφωνα με όλους τους προβλεπόμενους κανόνες.

Η εμφιάλωση του νερού πραγματοποιείται με μηχανήματα Combi, της γαλλικής εταιρείας Sidel, υψηλής τεχνολογίας και παραγωγικότητας. Σε κανένα σημείο της γραμμής παραγωγής δεν απαιτείται η ανθρώπινη επέμβαση. Έτσι, το προϊόν προσφέρεται απευθείας από την πηγή στον καταναλωτή. Η διαδικασία εμφιάλωσης ελέγχεται σε όλα τα στάδια, εξασφαλίζοντας άριστη ποιότητα.

Κατά τη διαδικασία της παραγωγής τα preform (pet) απολυμαίνονται μέσω της διαδικασίας UV και ελέγχονται με ειδικές κάμερες, αφού πρώτα μορφοποιηθούν σε έτοιμη φιάλη.

Έπειτα η φιάλη, η οποία βρίσκεται σε απόλυτα αποστειρωμένο περιβάλλον όπου φιλτράρεται ακόμη και ο αέρας που την περιβάλλει, οδηγείται προς εμφιάλωση και πωματισμό. Η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα. Η στελέχωση της παραγωγής γίνεται αποκλειστικά με μηχανικούς, αφού οι απαιτήσεις της τεχνολογίας που εφαρμόζεται καθημερινά είναι υψηλές.​​

Έλεγχοι ποιότητας

Στο εργοστάσιο έχει εγκατασταθεί και στελεχωθεί ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο χημικό-μικροβιολογικό εργαστήριο ελέγχου για τον διαρκή έλεγχο τόσο του δικτύου όσο και του τελικού προϊόντος.

Η εταιρεία Δίρφυς ΑΕ συνεργάζεται με Ελληνικά πανεπιστήμια, με το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών καθώς και πιστοποιημένα ιδιωτικά εργαστήρια χημικού-μικροβιολογικού ελέγχου.​​

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα σελίδα για τα νερά Δίρφυς – Στη Λουξ περνά το 42,3% της εταιρείας

gazzetta
gazzetta reader insider insider