Ελλάδα
01-11-2021 | 16:50

Μηχανική: Εγκρίθηκε η ΑΜΚ έως 40 εκατ. ευρώ

Newsroom
Μοιράσου το
Μηχανική: Εγκρίθηκε η ΑΜΚ έως 40 εκατ. ευρώ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην ομόφωνη έγκριση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας έως του ποσού των 40 εκατ. ευρώ προχώρησαν οι επαναληπτικές Γενικές Συνελεύσεις κοινών και προνομιούχων μετόχων της Μηχανική που πραγματοποιήθηκαν με αυξημένη απαρτία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, οι επαναληπτικές Γενικές Συνελεύσεις κοινών και προνομιούχων μετόχων εξουσιοδότησαν το Δ.Σ. να ορίσει την τιμή της νέας μετοχής σύμφωνα με το άρθρο 25, παρ. 2 του ν. 4548/2018.

Οι νέες μετοχές που θα εκδοθούν θα είναι κοινές με δικαιώματα ψήφου και θα υπάρχει δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της κατασκευαστικής εταιρείας.

Επιπλέον ενέκριναν την τροποποίηση των άρθρων 5 και 31 του Καταστατικού που αφορούν στο μετοχικό κεφάλαιο, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το ποσό της εν λόγω αύξησης θα διατεθεί για την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας της εταιρείας και της ανάπτυξής της στον τομέα ανάληψης νέων έργων (δημοσίων, ΣΔΙΤ), έργων ανάπτυξης ακινήτων, έργων ΑΠΕ, με στόχο την επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Όπως αναφέρεται, η Μηχανική Α.Ε. ήταν από τις πρώτες κατασκευαστικές εταιρείες που εισήγαγε τις μετοχές της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ως μία από τις κορυφαίες του χώρου, με εκατοντάδες αρτίως εκτελεσθέντα έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα ήταν πρωτοπόρα στην υλοποίηση, λειτουργία και εκμετάλλευση έργων με αυτοχρηματοδότηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.