Ula: Γιατί ο Τζεφ Μπέζος επενδύει σε μια start up παραδόσεων στην Ινδονησία;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ula: Γιατί ο Τζεφ Μπέζος επενδύει σε μια start up παραδόσεων στην Ινδονησία;
H επιτυχία της Ula μέσα στην πανδημία του κορονοϊού ήταν τόσο μεγάλη, που από τα 15 καταστήματα που συνεργαζόταν στην αρχή του 2020 έφτασε να αριθμεί 400 τον Οκτώβρι

Η Ula, μια start up παράδοσης τροφίμων μέσω delivery στην Ινδονησία, ήταν η πρώτη εταιρεία της νοτιοανατολικής Ασίας στην οποία επένδυσε ο ιδρυτής της https://www.insider.gr/tags/jeff-bezos, Τζεφ Μπέζος, μέσα στον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το CNBC, ο CEO της Ula, Νιπούν Μεχρά, πρώην εργαζόμενος της Amazon ως προγραμματιστής, ξεκίνησε την επιχείρηση του τον Ιανουάριο του 2020, με την προμήθεια αγαθών, κυρίως τροφίμων, στα κιόσκια της χώρας, που αφορούν το 72% των 47 δισ. δολαρίων του συνόλου των πωλήσεων αγαθών στην Ινδονησία.

Η παράδοση των προϊόντων σε αυτές τις οικογενειακές -κατά κύριο λόγο- επιχειρήσεις που απασχολούν 1 ή 2 άτομα, γίνεται μέσω παράδοσης διανομέων της Ula στα καταστήματα, έναντι μικρής αμοιβής.

H επιτυχία της Ula μέσα στην πανδημία του κορονοϊού ήταν τόσο μεγάλη, που από τα 15 καταστήματα που συνεργαζόταν στην αρχή του 2020 έφτασε να αριθμεί 400 τον Οκτώβριο του 2021 και μάλιστα και σε χώρες εκτός της Ινδονησίας, όπως η Σιγκαπούρη και η Ινδία. Μεγάλη αύξηση κατέγραψε και ο αριθμός των προϊόντων τα οποία παραδίδει η Ula, από 70.000 στην αρχή του περασμένου έτους στα 300.000 σήμερα.

Η Ula έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 117 εκατ. δολάρια σε δύο γύρους χρηματοδότησης, από επενδυτές όπως η Tencent και η Lightspeed Venture.

Επένδυση στην Ula έκανε και ο Μπέζος, μέσω χρηματοδότησης στο Bezos Expeditions στην start up της Ινδονησίας, χωρίς να γνωστοποιείται το ποσό που επένδυσε ο ιδρυτής της Amazon στην Ula.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυτό είναι το superyacht των 500 εκατ. δολαρίων του Τζεφ Μπέζος

gazzetta
gazzetta reader insider insider