«Ξεπαγώνει» ο πλειστηριασμός για το «Παγοδρόμιο» στο Μαρούσι

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ξεπαγώνει» ο πλειστηριασμός για το «Παγοδρόμιο» στο Μαρούσι
Για τις 3 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί να βγουν εκ νέου στο ηλεκτρονικό «σφυρί» οι εγκαταστάσεις της εταιρείας «Κέντρο παγοδρομίων και τροχοδρομήσεως Αθηνών»

Για τις 3 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί να βγουν εκ νέου στο ηλεκτρονικό σφυρί οι εγκαταστάσεις της εταιρείας «Κέντρο παγοδρομίων και τροχοδρομήσεως Αθηνών», ενός εγχειρήματος που έληξε άδοξα, με τιμή πρώτης προσφοράς 1,6 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα την Cepal.

Η εταιρεία «Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Ανώνυμος Εταιρεία Εμπορικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων» σχεδίαζε να δημιουργήσει ένα πρότυπο αθλητικό κέντρο στο Μαρούσι, που θα περιλάμβανε παγοδρόμιο και πισίνα, σε οικόπεδο 7,5 στρεμμάτων στην Φραγκοκλησιά στο Μαρούσι. Πρόκειται για μια ιστορία που ξεκίνησε ουσιαστικά το 2004 αλλά… «πάγωσε» λίγα χρόνια αργότερα.

Ενώ το project είχε πάρει αρχικά το «πράσινο φως» και τις απαραίτητες εγκρίσεις από το 2006, ήρθε η απόφαση του ΣτΕ με συνέπεια να λήξει άδοξα η επένδυση.

Η ανέγερση του αθλητικού κέντρου διακόπηκε δυνάμει της προσωρινής διαταγής του ΣτΕ στις 7 Σεπτεμβρίου 2007 ενώ βάσει της απόφασης του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ 2088/2010, ακυρώθηκε η υπ’ αριθ. 201/27.8.2007 οικοδομική άδεια της Πολεοδομικής Υπηρεσίας του Δήμου Αμαρουσίου.

Σύμφωνα τώρα με την υπουργική απόφαση του 2006, το αθλητικό κέντρο θα στέγαζε παγοδρομική πίστα διαστάσεων 30×60 μέτρων με 500 θέσεις θεατών, πισίνα διαστάσεων 25×15 μέτρων, χώρους διοίκησης παγοδρομίου και λοιπών υποστηρικτικών υποδομών (ιατρεία, αποδυτήρια, χώρους αθλητών, χώρους εξοπλισμού, καφετέρια κλπ.), χώρους μηχανολογικών εγκαταστάσεων, υπόγειους και υπαίθριους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων. Στο οικόπεδο που αγοράστηκε το 2004, η εταιρεία μόλις που πρόλαβε να ρίξει τα μπετά.

Όπως σημειώνεται, η διαδικασία γίνεται «επί του δικαιώματος της πλήρους κυριότητας σε ποσοστό 100% ενός ακινήτου (πρώην αγροτεμαχίου) συνολικής εκτάσεως κατά τον τίτλο κτήσης 7.640,00 τ.μ. (σύμφωνα δε με το κτηματολογικό φύλλο 7.589,93 τ.μ.), το οποίο προήλθε από τη φυσική συνένωση δύο όμορων αγροτεμαχίων εκτάσεως 7.040,00 τ.μ. και 550,00 τ.μ. αντίστοιχα, μετά των επ’ αυτού κτισμάτων, υπαρχόντων και μελλοντικών, καθώς και πάντων των παραρτημάτων, παρακολουθημάτων, προσαρτημάτων, παραπηγμάτων, προσαυξημάτων, εγκαταστάσεων και συστατικών μερών του, που βρίσκεται στο Δήμο Αμαρουσίου, της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθήνας, της Περιφέρειας Αττικής και ειδικότερα στο υπ’ αριθμόν (1153) Ο.Τ. στη θέση «ΣΩΡΟΣ» και επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου».

Το εν λόγω ακίνητο (πρώην αγροτεμάχιο) σύμφωνα με την Έκθεση Εκτίμησης, «είναι πλέον οικόπεδο λόγω ένταξης της περιοχής στο σχέδιο πόλεως και σχετικής εφαρμογής πολεοδομικής μελέτης και το τελικό μέγεθος του οικοπέδου προσδιορίζεται σε 5.158,12 τ.μ. Αποτελεί το Οικόπεδο με αριθμό No 1 του οικοδομικού τετραγώνου Ο.Τ. 1153 του ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Αμαρουσίου και περιβάλλεται από τις οδούς Εθνάρχου Μακαρίου, Ευζώνων, Σταματίου Σωτηράκη και Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η κύρια πρόσοψη εντοπίζεται επί της οδού Ευζώνων».

Επί του εν λόγω οικοπέδου προβλεπόταν η ανέγερση Αθλητικού Κέντρου με Παγοδρομική πίστα και κολυμβητική δεξαμενή η οποία εγκρίθηκε δυνάμει της ΥΑ ΠΕΧΩΔΕ 45798/8-11-2006 και της οικοδομικής άδειας 201/2007. Το εν λόγω αθλητικό κέντρο θα αναπτυσσόταν σε τρεις στάθμες με τη συνολική δόμηση να ανέρχεται σε 9.491,52 τ.μ. (συμπεριλαμβανομένου και του υπογείου) ή συνολικού όγκου 39.075,29 κ.μ. Βάσει της ΥΑ το αθλητικό κέντρο θα στέγαζε α) παγοδρομική πίστα διαστάσεων 30χ60μ με 500 θέσεις θεατών, β) πισίνα διαστάσεων 25x15μ., γ) χώρους διοίκησης παγοδρομίου και λοιπών υποστηρικτικών χώρων (ιατρεία, αποδυτήρια, χώρους αθλητών, χώροι εξοπλισμού, καφετέρια κλπ.), δ) χώρους μηχανολογικών εγκαταστάσεων, ε) υπόγειοι και υπαίθριοι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων.

Ωστόσο, η ανέγερση του αθλητικού κέντρου διεκόπη δυνάμει της προσωρινής διαταγής του ΣτΕ 7-09-2007 ενώ βάσει της απόφασης ΣτΕ 2088/2010 του Ε’ Τμήματος, ακυρώνεται η υπ’ αριθ. 201/27.8.2007 οικοδομική άδεια της Πολεοδομικής Υπηρεσίας του Δήμου Αμαρουσίου.

Έτσι, μετά από αυτά, όπως ήταν αναμενόμενο, το σχέδιο ναυάγησε και ξεκίνησε η περιπέτεια των πλειστηριασμών. Να σημειωθεί ότι έχουν προηγηθεί και άλλες προσπάθειες εκποίησης του ακινήτου δίχως να επιτύχουν οι πλειστηριασμοί.

Κατά την ημέρα της αυτοψίας διαπιστώθηκε ότι μόνο τμήμα της πρώτης στάθμης (υπόγειο) του αθλητικού κέντρου έχει κατασκευαστεί. Το εν λόγω τμήμα βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης φέροντα οργανισμού (οπλισμένο σκυρόδεμα). Επιπλέον, έχει ολοκληρωθεί η βάση και το περίγραμμα της κολυμβητικής δεξαμενής διαστάσεων 25μ χ15μ. Το υπόγειο, σύμφωνα με τα σχέδια, θα στέγαζε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων χωρητικότητας 84 θέσεων, αποθηκευτικούς/μηχανολογικούς χώρους, μηχανοστάσιο κολυμβητικής δεξαμενής κ.ά.

Κατά του ακινήτου υπάρχουν δύο προσημειώσεις υποθήκης υπέρ της Alpha Bank, για ποσά 3,5 εκατ. ευρώ (από το 2004) και 3,7 εκατ. ευρώ (από το 2008). Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, συγκεκριμένα στις 20 Ιουλίου 2020 ήρθε η αναγκαστική κατάσχεση από την Cepal Hellas για ποσό 150.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider