Διεθνή
26-10-2021 | 11:55

Knight Frank London: H πανδημία δεν σταμάτησε τις επενδύσεις Real estate παγκοσμίως

Newsroom
Μοιράσου το
Knight Frank London: H πανδημία δεν σταμάτησε τις επενδύσεις Real estate παγκοσμίως
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τις πολύ ενδιαφέρουσες επενδυτικές τάσεις στην παγκόσμια αγορά σύμφωνα με το καθιερωμένο, πλέον, Wealth Report της Knight Frank London παρουσίασε σήμερα, στη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου της 22ης Prodexpo, η Flora Ηarley, Partner της εταιρίας.

Σύμφωνα με την κ. Harley, η περίοδος της πανδημίας αποκάλυψε νέες τάσεις στην κτηματαγορά παγκοσμίως και παρά το δυσμενές περιβάλλον δεν ανέκοψε την δυναμική της. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2021 δαπανήθηκαν 3,3 τρις δολάρια σε επενδύσεις στην κτηματαγορά στην Ευρώπη, ενώ πάνω από 70% ήταν το ποσοστό εκείνων των επενδυτών που ενδιαφέρθηκαν για αγοραπωλησία γης.

Την ίδια στιγμή, παρά την μικρή πτώση που υπήρξε στις αρχές της πανδημίας, το 2021 υπάρχει κατά 21% αυξημένο ενδιαφέρον για την απόκτηση δεύτερου διαβατηρίου. Εξάλλου, σε άνοδο είναι και πάλι η διαδικασία απόκτησης της Golden Visa μέσω επενδύσεων σε γη, με κάποιες χώρες της Ευρώπης όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Μάλτα να είναι ψηλά στις προτιμήσεις για τους επόμενους μήνες.

Κατά τη μελέτη Wealth Report, το 2021, η αύξηση στις τιμές των οικημάτων το 2021 ήταν της τάξης του 1,9%, ενώ στο 26% είναι το ποσοστό αυτών που σχεδιάζουν να αγοράσουν γη μέσα στους επόμενους μήνες: Ειδικότερα, το ενδιαφέρον για αγορά ακινήτου στις πόλεις αγγίζει το 38% και για αγορά στα προάστια το 33%.

Σημαντικό στοιχείο, δε, που καθόρισε τους προηγούμενους μήνες ήταν η κινητικότητα των επαγγελματιών, των ‘’ψηφιακών’’ νομάδων, το 25% των οποίων σκέπτονται να αγοράσουν γη μέσα στους επόμενους μήνες, σε κάποια από τις χώρες που επισκέπτονται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στελέχη real estate: Πώς θα αποφύγουμε τον κίνδυνο μιας νέα «φούσκας» ακινήτων