Διεθνή
21-10-2021 | 15:35

Η εταιρεία NFT της Fanatics αποτιμάται τώρα στα 1,5 δισ. και μερίδιό της ανήκει στον θρύλο του NFL Πέιτον Μάνινγκ

Newsroom
Μοιράσου το
Η εταιρεία NFT της Fanatics αποτιμάται τώρα στα 1,5 δισ. και μερίδιό της ανήκει στον θρύλο του NFL Πέιτον Μάνινγκ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η εταιρεία διαδικτυακών πωλήσεων αθλητικών ειδών Fanatics εξασφάλισε ακόμη έναν γύρο χρηματοδότησης για τα εγχειρήματά της, καθώς αναζητά διαφορετικές πηγές εσόδων πέραν του εμπορίου.

Η δική της εταιρεία NFTs Candy Digital προσέλκυσε 100 εκατ. δολάρια και τώρα αποτιμάται στα 1,5 δισ. δολάρια. Μεταξύ των επενδυτών της είναι το Vision Fund 2 της SoftBank, η Insight Partners και ο αστέρας του αμερικανικού φούτμπολ Πέιτον Μάνινγκ. Οι ειδικές λεπτομέρειες των επενδύσεων δεν έγιναν γνωστές.

Η Candy Digital ιδρύθηκε τον περασμένο Ιούνιο εν μέσω της άνθισης των NFT των σπορ. Τα NFTs είναι συνδεδεμένα με ένα blockchain, ένα ψηφιακό καθολικό αντίστοιχο αυτών που χρησιμοποιούνται για κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin. Αυτό παρέχει στο NFT ένα μοναδικό και απαραβίαστο πιστοποιητικό αυθεντικότητας. Οι αθλητικές διοργανώσεις έλκονται για αυτόν τον λόγο από αυτή την τεχνολογία ενώ κάποια μέλη τους προβλέπουν ότι τα NFTs θα βοηθήσουν να επανεφευρεθεί το μοντέλο των εισιτηρίων.

H Candy Digital θα τρέξει τα προϊόντα NFT στο blockchain του Ethereum και θα ανταγωνιστεί την Dapper Laps στο χώρο των αθλητικών NFT.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.