CEO United Airlines: Η άνοδος στις τιμές των καυσίμων θα φέρει αυξήσεις και στα αεροπορικά ταξίδια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
CEO United Airlines: Η άνοδος στις τιμές των καυσίμων θα φέρει αυξήσεις και στα αεροπορικά ταξίδια
Την βεβαιότητά τους πως η αύξηση των τιμών στα καύσιμα θα επιφέρει αυξήσεις και στις τιμές των αεροπορικών ταξιδιών εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας United Airlines, Σκοτ Κίρμπι.

Την βεβαιότητά τους πως η αύξηση των τιμών στα καύσιμα θα φέρει αυξήσεις και στις τιμές των αεροπορικών ταξιδιών εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας United Airlines, Σκοτ Κίρμπι.

Αναλυτικότερα, ο Κίρμπι ανέφερε πως «οι αυξημένες τιμές του πετρελαίου, θα προκαλέσουν αυξήσεις και στις τιμές των εισιτηρίων», ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος πως ο κλάδος -ο οποίος επλήγη περισσότερο από κάθε άλλον κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού- θα καταφέρει να ξεπεράσει και τις νέες δυσκολίες και να ανακάμψει.

Σύμφωνα με το CNBC, η United Airlines αυτή τη στιγμή εκτιμά πως το κόστος των καυσίμων που απαιτούνται για τις πτήσεις της κατά την διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2021 θα κυμανθούν πέριξ των 2,39 δολαρίων/γαλόνι, ποσό αυξημένο σε σχέση με τα 2,14 δολάρια/γαλόνι που απαιτούνταν κατά μέσο όρο στο τρίτο τρίμηνο και πάνω από τα 2,02 δολάρια/γαλόνι που πλήρωνε κατά μέσο όρο στο τελευταίο τρίμηνο του 2019.

Παράλληλα, ο Κίρμπι τόνισε πως σε συνθήκες ομαλότητας η αύξηση της ζήτησης σε οποιαδήποτε αγορά έχει ως αποτέλεσμα την άνοδο των τιμών, ενώ επισήμανε πως η αυξημένη ζήτηση είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενη για έναν κλάδο που παλεύει να επιστρέψει στην κερδοφορία, μετά το πέρασμα της πανδημίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η United Airlines ετοιμάζεται να απολύσει 593 εργαζομένους της που δεν εμβολιάστηκαν

gazzetta
gazzetta reader insider insider