Διεθνή
24-09-2021 | 15:33

Target και Amazon δίνουν «μάχη» για προσωπικό με «όπλο» την ευελιξία

Newsroom
Μοιράσου το
Target και Amazon δίνουν «μάχη» για προσωπικό με «όπλο» την ευελιξία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η «μάχη» μεταξύ των δύο κολοσσών του διαδικτυακού λιανεμπορίου των ΗΠΑ, της Target και της Amazon, για την εξεύρεση ανθρώπινου δυναμικού, ενόψει της περιόδου των γιορτών όταν και αναμένεται μεγάλη αύξηση της καταναλωτικής κίνησης στην αγορά.

Έτσι, εκτός από τις ανταγωνιστικές προσφορές σε μισθολογικό επίπεδο αλλά και τα διάφορα προνόμια σε εκπαιδευτικά προγράμματα, οι δύο εταιρείες ξεκίνησαν ένα νέο ιδιότυπο μπραντ-ε-φερ, αυτή την φορά σε ό,τι έχει να κάνει με την εργασιακή ευελιξία των υπαλλήλων.

Την αρχή έκανε η Target, με την εταιρεία αρχικά να ανακοινώνει πως θα δώσει στους ήδη υπάρχοντες εργαζόμενους την δυνατότητα να απασχοληθούν ως και για 15% επιπλέον ώρες κάθε ημέρα (περίπου 5 εκατ. εργατοώρες) σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ στη συνέχεια έγινε γνωστό πως ο καθένας από τους εργαζόμενους θα μπορεί να επιλέξει πόσες και ποιες ώρες της ημέρας θα απασχοληθεί επιπλέον.

Target: 100.000 προσλήψεις εποχικών εργαζομένων για το 2021

Η κίνηση αυτή της εταιρείας, η οποία την Πέμπτη ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε περίπου 100.000 προσλήψεις εποχικών εργαζομένων το 2021, αναμένεται να κοστίσει περίπου 75 εκατ. δολάρια σε μισθούς και μπόνους.

«Εργαζόμαστε ώστε να προσφέρουμε στους υπαλλήλους μας ανταγωνιστικότερα ωράριο κι ως εκ τούτου ανταγωνιστικότερους μισθούς», τόνισε η επικεφαλής του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού της Target, Μελίσα Κρέμερ, η οποία συμπλήρωσε πως «δίνουμε την δυνατότητα στους εργαζομένους που το επιθυμούν να δουλέψουν για περισσότερες ώρες και παράλληλα συνεχίζουμε εντατικά τα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης που είναι σε εξέλιξη».

Από την πλευρά της η Amazon, η οποία το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε προχωρήσει στην παροχή προνομίων σε παλιούς και νέους εργαζόμενους, ανακοίνωσε πως η υπηρεσίες παράδοσης προϊόντων αυθημερόν θα επεκταθούν σε τρεις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ: στο Μαϊάμι, στην Ατλάντα και στη Μινεάπολις, ενώ οι παραπάνω υπηρεσίες θα καλύψουν περισσότερες γειτονιές στην μητροπολιτική περιοχή του Σικάγο.

Η Amazon θα καλύπτει το 100% του κόστους των διδάκτρων των εργαζομένων της

Η παραπάνω κίνηση της εταιρείας με έδρα την Καλιφόρνια αναμένεται να αυξήσει τις ανάγκες για προσωπικό, με την διοίκηση της Amazon να υπογραμμίζει πως οι νέες θέσεις θα απευθύνονται και σε εργαζόμενους που επιθυμούν να εργαστούν με καθεστώς ημι-απασχόλησης ή πιο ευέλικτης εργασίας.

Υπενθυμίζεται πως η Amazon είχε ανακοινώσει νωρίτερα μέσα στον Σεπτέμβριο πως αναζητά περισσότερους από 135.000 εργαζόμενους, με ελάχιστο ωρομίσθιο στα 18 δολάρια, ενώ περισσότεροι από 1 εκατ. Αμερικανοί έκαναν αίτηση για μία θέση εργασίας στις μονάδες της εταιρείας.

Σε αντίστοιχες κινήσεις, τέλος, έχουν προχωρήσει κι άλλες εταιρείες στις ΗΠΑ, όπως η Walmart, η FedEx και η Dollar General Corp.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.