Επιχειρήσεις | Διεθνή
09-09-2021 | 21:56

Η Amazon θα καλύπτει το 100% του κόστους των διδάκτρων των εργαζομένων της

Newsroom
Μοιράσου το
Η Amazon θα καλύπτει το 100% του κόστους των διδάκτρων των εργαζομένων της
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το συνολικό κόστος των διδάκτρων των περίπου 750.000 ωρομίσθιων εργαζομένων της θα καλύπτει στο εξής η Amazon, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση της εταιρείας που ήρθε στην δημοσιότητα την Πέμπτη.

Όπως τονίζει ο αμερικανικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, από τον Ιανουάριο του 2022 η Amazon θα καλύπτει πλήρως τα έξοδα των σπουδών (δίδακτρα, συνδρομές) των ωρομίσθιων εργαζομένων της, όταν οι τελευταίοι κλείσουν διάστημα τριών μηνών ως απασχολούμενοι στους διάφορους τομείς της εταιρείας.

Παράλληλα, η Amazon θα καλύπτει εξ ολοκλήρου και τα δίδακτρα για εκμάθηση αγγλικών όπως και τα έξοδα για την αποφοίτηση από το λύκειο. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι εργαζόμενοί της θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση των προνομίων που θα τους παρέχει η Amazon σε εκατοντάδες εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανισμούς σε ολόκληρη την χώρα.

Η πρωτοβουλία της Amazon εντάσσεται σε ένα συνολικότερο σχεδιασμό προσέλκυσης εργατικού δυναμικού, ο οποίος πολλές φορές περιλαμβάνει την παροχή μπόνους πρόσληψης ύψους 3.000 δολαρίων, σε μία προσπάθεια να ανταγωνιστεί τους υπόλοιπους κολοσσούς του λιανεμπορίου, όπως η Walmart και η Target, οι οποίες με την σειρά τους έχουν εκπονήσει αντίστοιχα προγράμματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.