Η Toyota επενδύει 3,4 δισ. δολάρια για το πρώτο εργοστάσιο μπαταριών των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Toyota επενδύει 3,4 δισ. δολάρια για το πρώτο εργοστάσιο μπαταριών των ΗΠΑ
Toyota
Η επένδυση είναι μέρος του παγκόσμιου σχεδίου της Toyota που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα για επενδύσεις 1,5 τρισ. γεν (13,1 δισ. δολάρια) έως το 2030 για την ανάπτυξη και παραγωγή μπαταριών.

Η Toyota Motor σχεδιάζει να επενδύσει 3,4 δισ. δολάρια έως το 2030 για την ίδρυση μιας νέας εταιρείας και της κατασκευής του πρώτου εργοστασίου μπαταριών στις ΗΠΑ, καθιστώντας την τελευταία παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία που επιταχύνει τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα μέσω της δημιουργίας μπαταριών.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2025 και σε πρώτο στάδιο θα επικεντρωθεί στις μπαταρίες για υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα, δημιουργώντας 1.750 νέες θέσεις εργασίας, ανακοίνωσε η εταιρεία, ωστόσο δεν αποκάλυψε την τοποθεσία ή την παραγωγική ικανότητα. Η επένδυση αφορά ειδικά τις μπαταρίες και δεν θα χρησιμοποιηθεί για συναρμολόγηση οχημάτων, ανέφερε εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η επένδυση είναι μέρος του παγκόσμιου σχεδίου της Toyota που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα για επενδύσεις 1,5 τρισ. γεν (13,1 δισ. δολάρια) έως το 2030 για την ανάπτυξη και παραγωγή μπαταριών.

Η Νο1 αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως αναμένει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 70% των πωλήσεών της στις ΗΠΑ έως το 2030, από σχεδόν 25% που είναι σήμερα. Παράλληλα, μέχρι το 2030, η Toyota αναμένει να πουλήσει 2 εκατομμύρια οχήματα μηδενικών ρύπων παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider