ΙΚΕΑ: Ελλείψεις ως τα μέσα του 2022 εξαιτίας των προβλημάτων στις εφοδιαστικές αλυσίδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΙΚΕΑ: Ελλείψεις ως τα μέσα του 2022 εξαιτίας των προβλημάτων στις εφοδιαστικές αλυσίδες
Ελλείψεις οι οποίες θα διαρκέσουν τουλάχιστον ως τα μέσα του 2022 αναμένει ο σουηδικός κολοσσός του λιανεμπορίου επίπλων IKEA, καθώς η κρίση στις αλυσίδες εφοδιασμού αναμένεται να προβληματίζουν για αρκετούς μήνες ακόμα την παγκόσμια οικονομία.

Ελλείψεις οι οποίες θα διαρκέσουν τουλάχιστον ως τα μέσα του 2022 αναμένει η IKEA, καθώς η κρίση στις αλυσίδες εφοδιασμού αναμένεται να προβληματίζουν για αρκετούς μήνες ακόμα την παγκόσμια οικονομία.

Αναλυτικότερα, ο CEO της σουηδικής αλυσίδας, Jon Abrahamsson Ring, τόνισε σε δηλώσεις του πως η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η σουηδική εταιρεία είναι η εξαγωγή των προϊόντων της που παράγονται στην Κίνα καθώς στην ασιατική χώρα εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα λόγω του περιορισμένου χώρου αποθήκευσης, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως τα προβλήματα θα συνεχιστούν ίσως και μέχρι τον Αύγουστο του 2022.

«Δεν νομίζω ότι θα ξεφύγουμε σύντομα από αυτή την κατάσταση κατά τη διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού έτους», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Inter Ikea, επισημαίνοντας πως «η περίοδος αυτή διαρκεί τον επόμενο Αύγουστο». «Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη πρόκληση για ολόκληρη την υποδομή εφοδιασμού». ανέφερε ο Abrahamsson Ring, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Σύμφωνα με τον CEO της Ikea, η εταιρεία θα πρέπει να εστιάσει ακόμα περισσότερο στην προώθηση των δημοφιλών της προϊόντων ώστε να ξεπεράσει μερικώς τα προβλήματα που δημιουργούνται στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Σημειώνεται πως η Inter Ikea σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος, ανακάμπτοντας από τις απώλειες του 2020, όταν και ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού, γεγονός που οδήγησε στο κλείσιμο των καταστημάτων της αλυσίδας.

Συγκεκριμένα, τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 5,8% στα 41,9 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H IKEA αυξάνει την παραγωγή της στην Τουρκία λόγω των εφοδιαστικών αλυσίδων

Γαλλικό δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ στην IKEA για κατασκοπεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider