Στο Χονγκ Κονγκ εμφανίστηκε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Alibaba, Τζακ Μα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο Χονγκ Κονγκ εμφανίστηκε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Alibaba, Τζακ Μα
Σύμφωνα με δύο πηγές που μίλησαν στο Reuters, ο Μα έχει συναντήσει επιχειρηματικούς συνεργάτες τις τελευταίες ημέρες.

Στο Χονγκ Κονγκ εθεάθη ο ιδρυτής της Alibaba Group Τζακ Μα, ο οποίος βρίσκεται γενικά εκτός κοινής θέας από όταν ξεκίνησε η έρευνα των ρυθμιστικών αρχών ενάντια στην τεχνολογική του αυτοκρατορία στα τέλη του περασμένου έτους. Σύμφωνα με δύο πηγές που μίλησαν στο Reuters, ο Μα έχει συναντήσει επιχειρηματικούς συνεργάτες τις τελευταίες ημέρες.

Ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος διατηρεί χαμηλό προφίλ από τότε που πραγματοποίησε ομιλία στη Σαγκάη τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, επικρίνοντας τις οικονομικές ρυθμιστικές αρχές της Κίνας και προκαλώντας αλυσίδα γεγονότων που οδήγησαν σε αναβολή της μεγάλης IPO της Ant Group.

Η Alibaba δεν απάντησε στο αίτημα για σχολιασμό.

Σημειώνεται πως η Alibaba και οι τεχνολογικοί της αντίπαλοι έχουν γίνει στόχος της κινεζικής κυβέρνησης σε μια εκτεταμένη κανονιστική καταστολή σε θέματα που κυμαίνονται από τη μονοπωλιακή συμπεριφορά έως τα δικαιώματα των καταναλωτών.

Τον Απρίλιο, στην Alibaba επιβλήθηκε πρόστιμο ρεκόρ 2,75 δισ. δολαρίων για παραβιάσεις μονοπωλίου, ενώ οι ρυθμιστικές αρχές επέβαλαν μια σαρωτική αναδιάρθρωση στην Ant, της οποίας η αρχική δημόσια προσφορά των 37 δισ. δολαρίων στο Χονγκ Κονγκ και η εισαγωγή στην αγορά STAR της Σαγκάης θα ήταν η μεγαλύτερη στον κόσμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider