Σε Qatar Energy μετονομάζεται η Qatar Petroleum

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε Qatar Energy μετονομάζεται η Qatar Petroleum
Σε Qatar Energy μετονομάζεται η κρατική εταιρεία ενέργειας του κράτους της αραβικής χερσονήσου Qatar Petroleum, σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί η νέα στρατηγική της εταιρείας, η οποία θα εστιάζει στην ενεργειακή απόδοση και σε φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες.

Σε Qatar Energy μετονομάζεται η κρατική εταιρεία ενέργειας του κράτους της αραβικής χερσονήσου Qatar Petroleum, σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί η νέα στρατηγική της εταιρείας, η οποία θα εστιάζει στην ενεργειακή απόδοση και σε φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον Saad al-Kaabi, επικεφαλής της εταιρείας αλλά και υπουργό Ενέργειας του Κατάρ, η αλλαγή ονόματος της Qatar Energy «αποτελεί κυρίως μια αντανάκλαση των δραστηριοτήτων μας, οι οποίες δεν εκφράζονταν κατάλληλα στο πρώην όνομα της επιχείρησης».

Παράλληλα, ο CEO της Qatar Energy υπογράμμισε πως το φυσικό αέριο θα παραμείνει μέρος της ενεργειακής μετάβασης και θα είναι απαραίτητο για μερικές δεκαετίες τουλάχιστον, ενώ τόνισε πως η κρατική εταιρεία ήθελε να είναι πιο αποτελεσματική στη χρήση της δικής της ενέργειας.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως το Κατάρ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο και στοχεύει να αυξήσει την παραγωγή στους 127 εκατ. τόνους ετησίως μέχρι το 2027.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider