EDP: Εγκαινιάζεται το μεγαλύτερο ηλιακό συγκρότημα στην Πολιτεία του Σάο Πάολο, με εγκατεστημένη ισχύ 252 MWdc

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
EDP: Εγκαινιάζεται το μεγαλύτερο ηλιακό συγκρότημα στην Πολιτεία του Σάο Πάολο, με εγκατεστημένη ισχύ 252 MWdc
Βρίσκεται στην πόλη Pereira Barreto και θα αποτελέσει το πέμπτο μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στη Βραζιλία και το μεγαλύτερο της EDP στον κόσμο.

Το μεγαλύτερο ηλιακό συγκρότημα στην Πολιτεία του Σάο Πάολο και το πέμπτο μεγαλύτερο στη Βραζιλία, με εγκατεστημένη ισχύ 252,29 MWdc, εγκαινίασε τη Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021, η EDP Renewables, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον κόσμο.

Το ηλιακό συγκρότημα, που βρίσκεται στην πόλη Pereira Barreto, θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, που αναπτύσσεται, κατασκευάζεται και λειτουργεί από την εταιρεία.

Το φωτοβολταϊκό εργοστάσιο έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της περιοχής και συμβάλλει στη δημιουργία βιώσιμης απασχόλησης. Το έργο έχει ήδη οδηγήσει στη δημιουργία 1.500 θέσεων εργασίας από την έναρξη της κατασκευής του, εκ των οποίων περισσότερες από τις μισές (56%) είναι τοπικού επιπέδου.

Το έργο καλύπτει συνολική έκταση 455 εκταρίων, που ισοδυναμεί με 421 γήπεδα ποδοσφαίρου, και θα αποτρέψει περισσότερους από 150 τόνους εκπομπών CO2 ετησίως.

"Το Pereira Barreto αντιπροσωπεύει τη δέσμευση της εταιρείας για διαφοροποίηση, εν προκειμένω στη φωτοβολταϊκή ηλιακή ενέργεια. Η Βραζιλία αποτελεί βασική αγορά για την επίτευξη του επιχειρηματικού μας σχεδίου. Μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, σκοπεύουμε να αναπτύξουμε παρόμοια έργα στην εν λόγω περιοχή, δημιουργώντας ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας και παραμένοντας προσηλωμένοι στην προστασία του περιβάλλοντος. Αλλάζουμε το αύριο τώρα", αναφέρει ο Miguel Stilwell d'Andrade, διευθύνων σύμβουλος της EDP και της EDP Renováveis.

Με σχεδόν 600.000 φωτοβολταϊκά πάνελ, το ηλιακό πάρκο θα παράγει έως και 547.000 MW ετησίως - αρκετά για να προμηθεύσει μια πόλη με περισσότερους από 750.000 κατοίκους.

Η εταιρεία, η οποία θα αξιοποιήσει εμπορικά την πράσινη ενέργεια που θα προέλθει από το μεγάλο αυτό ηλιακό έργο, θα είναι η EDP Brazil, μέσω της εμπορικής της εταιρείας, που αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο ιδιωτικό έμπορο και τον μεγαλύτερο έμπορο λιανικής στη βραζιλιάνικη αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider