Έφτασε στα 1,5 δισ. δολάρια η αξία της MindMaze με στήριξη από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έφτασε στα 1,5 δισ. δολάρια η αξία της MindMaze με στήριξη από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο
Οι δοκιμές που πραγματοποιεί η MindMaze περιλαμβάνει πολίτες με ασθένειες όπως το Parkinson και το Alzheimer, μεταξύ άλλων.

Πάνω από 1,5 δισ. δολάρια εκτιμάται πως αξίζει πλέον η MindMaze, η εταιρεία που δημιουργεί λογισμικό εικονικής πραγματικότητας και βοηθάει ανθρώπους να ανακτήσουν τον έλεγχο του σώματος τους μετά από τραύματα.

Η ελβετική unicorn έλαβε χρηματοδότηση 125 εκατ. δολαρίων από την AlbaCore Capital Group και σκοπεύει να κάνει την πλατφόρμα της διαθέσιμη σε περισσότερους ανθρώπους, αλλά και να «τρέξει» κλινικές δοκιμές, σύμφωνα με τον Chief Executive Officer Tej Tadi, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία το 2012.

Οι δοκιμές που πραγματοποιεί η MindMaze περιλαμβάνει πολίτες με ασθένειες όπως το Parkinson και το Alzheimer, μεταξύ άλλων.

Στήριξη από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Η MindMaze, -η οποία έχει στήριξη του διάσημου ηθοποιού, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος λειτουργεί ως επενδυτής και σύμβουλος της εταιρείας,- δημιουργεί ηλεκτρονικά παιχνίδια που συνδυάζουν την εικονική και την επαυξημένη πραγματικότητα, που χρησιμοποιούνται από κλινικές, αλλά και σε ιδιωτικό επίπεδο, για να βοηθήσει ασθενείς να ανακτήσουν την κίνηση τους, σε περίπτωση που την χάσουν μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο και εγκεφαλικό τραύμα.

Η εταιρεία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει δημόσια προσφορά στο μέλλον, όμως δεν υπάρχει κάποια επίσημη απόφαση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider