Ελλάδα
01-10-2021 | 11:35

Ελινόιλ: Αύξηση των EBITDA στο α' εξάμηνο, στα 6,81 εκατ. ευρώ

Newsroom
Μοιράσου το
Ελινόιλ: Αύξηση των EBITDA στο α' εξάμηνο, στα 6,81 εκατ. ευρώ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου της ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε. ανήλθε κατά το α’ εξάμηνο του 2021, σε €681,42 εκατ. έναντι €825,37 εκατ. του α’ εξαμήνου του 2020, καταγράφοντας μείωση 21,15%. Για την ίδια χρονική περίοδο, τα μικτά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε € 21,5 εκατ. έναντι €23,9 εκατ. του α’ εξαμήνου του 2020 και τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε €7,67 εκατ. έναντι €6,54 εκατ. του αντίστοιχου διαστήματος του 2020, παρουσιάζοντας αύξηση 14,7%. Τα ενοποιημένα προ φόρων αποτελέσματα του ομίλου (EBT) κατά το α’ εξάμηνο του 2021 ανήλθαν σε κέρδη €1,77 εκατ. έναντι €0,56 εκατ. του α’ εξαμήνου του 2020, ενώ τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) ανήλθαν σε κέρδη €1,27 εκατ. έναντι €0,20 εκατ. του αντιστοίχου περσινού διαστήματος.

 Όσον αφορά στη μητρική εταιρία ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε., κατά το α’ εξάμηνο του 2021 τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε €6,81 εκατ. έναντι €5,57 εκατ. του α’ εξαμήνου του 2020. Τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε κέρδη €1,89 εκατ. έναντι €0,5 εκατ. και τα αποτελέσματα μετά από φόρους σε κέρδη €1,36 εκατ. έναντι €0,28 εκατ. του αντιστοίχου διαστήματος του 2020. 

Επίσης, η ελίν Σταθμοί και η ελίν Ναυτική παρουσιάζουν βελτιωμένη εικόνα, ενώ αντίθετα τα λειτουργικά αποτελέσματα της ελίν Τεχνικής έχουν επηρεαστεί αρνητικά λόγω ανατίμησης υλικών των έργων της που είναι σε εξέλιξη. Η συνδεδεμένη με την ΕΛΙΝΟΙΛ ελίν Verd συνεισέφερε θετικά στα αποτελέσματα του Ομίλου. 

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε., κ. Γιάννης Αληγιζάκης, επεσήμανε:

«Κατά το α΄ εξάμηνο του 2021, η ΕΛΙΝΟΙΛ ακολούθησε μια συγκρατημένη επενδυτική πολιτική, με αυστηρή διαχείριση των γενικών εξόδων, και σε συνδυασμό με μια αυστηρή πιστωτική πολιτική, η οποία της επέτρεψε τη μείωση των τόκων, πέτυχε να μειώσει σημαντικά τα λειτουργικά της έξοδα.

Η θετική συνεισφορά στην κερδοφορία από την αποτίμηση των αποθεμάτων, τα πολύ θετικά αποτελέσματα στο Διεθνές Εμπόριο και η καλή πορεία των  Στερεών Καυσιμων, καθώς και η μείωση των εξόδων επέτρεψαν στην ΕΛΙΝΟΙΛ να κλείσει το α’ εξάμηνο με ένα εξαιρετικά θετικό οικονομικό αποτέλεσμα, ιδιαίτερα βελτιωμένο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.

Ταυτόχρονα, στρατηγικό στόχο στο α΄ εξάμηνο αποτέλεσε η ενδυνάμωση της θέσης της εταιρίας στην αγορά των συμβατικών καυσίμων, ενώ συγχρόνως η ΕΛΙΝΟΙΛ προχώρησε με ταχύτατους ρυθμούς τον ενεργειακό μετασχηματισμό της.

Παραμένουμε αισιόδοξοι για το επόμενο εξάμηνο, διαβλέποντας ιδιαίτερα θετικές προοπτικές για την ελίν, με την τροχιά τους επόμενους μήνες να συναρτάται άμεσα με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, που επηρεάζουν το μακροοικονομικό περιβάλλον και τη ζήτηση καυσίμων.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.