Στην εξαγορά της Acceleron έναντι 11,5 δισ. δολαρίων προχωρά η Merck

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην εξαγορά της Acceleron έναντι 11,5 δισ. δολαρίων προχωρά η Merck
Merck
Την εξαγορά της αμερικανικής φαρμακευτικής Acceleron Pharma Inc. προχωράει η Merck & Co, με το συνολικό τίμημα να ανέρχεται στα 11,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του φαρμακευτικού κολοσσού.

Την εξαγορά της αμερικανικής φαρμακευτικής Acceleron Pharma Inc. προχωράει η Merck & Co, με το συνολικό τίμημα να ανέρχεται στα 11,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του φαρμακευτικού κολοσσού.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, η Merck θα πληρώσει το ποσό των 180 δολαρίων για κάθε μετοχή της Acceleron, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την παρουσία της στην αγορά για την αντιμετώπιση σπάνιων ασθενειών.

«Η καινοτόμος έρευνα της Acceleron απέφερε ένα εντυπωσιακό υποψήφιο σκεύασμα τελευταίου σταδίου που συμπληρώνει και ενισχύει το διαρκώς εξελισσόμενο χαρτοφυλάκιο μας στα καρδιαγγειακά φάρμακα», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Merck, Ρομπ Ντέιβις.

Σύμφωνα με το Reuters, η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο δ' τρίμηνο του έτους, ενώ σημειώνεται πως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας εξαγοράς, η μετοχή της Merck στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street ενισχύεται κατά 0,4% και της Acceleron κατά 1,9%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Merck: Επενδύσεις 3 δισ. δολαρίων στον κλάδο της ηλεκτρονικής

Αυξημένες 22% οι πωλήσεις της Merck, ανακάμπτει η ζήτηση φαρμάκων

gazzetta
gazzetta reader insider insider