Alpha Bank: Αποχωρούν πάνω από 500 εργαζόμενοι με την εθελούσια – Περίμετρος 200 νέων προσλήψεων σταδιακά

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alpha Bank: Αποχωρούν πάνω από 500 εργαζόμενοι με την εθελούσια – Περίμετρος 200 νέων προσλήψεων σταδιακά
Με υπέρβαση του στόχου και με οικειοθελείς αποχωρήσεις περίπου 520 – 530 εργαζομένων, αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο 1η Οκτωβρίου το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που άνοιξε η Alpha Bank στις 17 Σεπτεμβρίου. 

Με υπέρβαση του στόχου και με οικειοθελείς αποχωρήσεις περίπου 520 – 530 εργαζομένων, αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο 1η Οκτωβρίου το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που άνοιξε η Alpha Bank στις 17 Σεπτεμβρίου.

Ο αριθμός των εργαζομένων που έχουν αποδεχτεί το πρόγραμμα είχε ξεπεράσει χθες τους 500 έναντι στόχου που είχε θέσει η Τράπεζα για αποχωρήσεις 350 – 400 εργαζομένων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του insider.gr, το 70% όσων έχουν αποδεχτεί το πρόγραμμα προέρχεται από τις κεντρικές υπηρεσίες και αφορά εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση. Από αυτή την κατηγορία εργαζομένων, όσοι βρίσκονται 1 – 2,5 χρόνια προ της συνταξιοδότησης, έχουν επιλέξει την επιλογή της τριετούς άδειας μετ' αποδοχών που προσφέρει η Τράπεζα.

Η μείωση του προσωπικού της Alpha Bank με το τρέχον πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στοχεύει στην ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού της, με προσανατολισμό την ψηφιακή μετάβαση της Τράπεζας και τον εμπλουτισμό της με νέο «αίμα» και νέες δεξιότητες. Ήδη η Τράπεζα προχωρεί σε προσλήψεις νέων στελεχών, έχοντας στον σχεδιασμό της, κατά τις πληροφορίες, μία περίμετρο τουλάχιστον 200 νέων προσλήψεων, με έμφαση στους τομείς digital και IT.

Αυτή αναμένεται να είναι και η νέα τάση για τις τράπεζες συνολικά, καθώς στην πλειοψηφία τους, τα δίκτυα καταστημάτων που μπορούν να κλείσουν και το προσωπικό που μπορεί να αποχωρήσει με προγράμματα εθελουσίας, έχουν φτάσει σε σημείο κορεσμού. Ενδεικτικά στην Alpha Bank, το δίκτυο έχει περιοριστεί στα 302 καταστήματα. Παράλληλα, η Τράπεζα που διαθέτει στην Ελλάδα προσωπικό 6.250 εργαζομένων, με το τρέχον πρόγραμμα εθελουσίας θα είναι η πρώτη που θα μειώσει το προσωπικό της κάτω των 6.000 εργαζομένων.

Σημειώνεται ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Alpha Bank θα οδηγήσει σε συγχωνεύσεις Διευθύνσεων και κατόπιν αυτού, σύμφωνα με πληροφορίες, στα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται το νέο οργανόγραμμα της Τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι το ανώτατο όριο αποζημίωσης για την άμεση αποχώρηση που προβλέπει το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Alpha Bank τοποθετείται στις 150.000 ευρώ, ενώ προσαυξάνεται για τους εργαζόμενους άνω των 56 ετών που εργάζονται σε συγκεκριμένες κεντρικές διευθύνσεις και κατέχουν ανώτερες διοικητικές θέσεις. Δεδομένης της μικρότερης χρονικής απόστασης έως τη συνταξιοδότηση, για τη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων, η αποζημίωση είναι ιδιαιτέρως ελκυστική και αντιστοιχεί, κατά μέσο όρο, σε περίπου 60 καθαρούς μισθούς. Επιπλέον, πρόσθετη πριμοδότηση (5%) έλαβαν όσοι δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα κατά την πρώτη εβδομάδα υλοποίησής του.

To προσωπικό της Alpha Bank που θα αποχωρήσει διατηρεί το σύνολο των ευνοϊκών ρυθμίσεων και όρων σε δάνεια και κάρτες, μέχρι την ημερομηνία εξόφλησής τους, υπό την προϋπόθεση πως εξυπηρετούνται κανονικά. Λαμβάνει, επίσης, το σύνολο του ατομικού αποταμιευτικού προγράμματος (εισφορές εργαζόμενου και τράπεζας, περιλαμβανομένων αποδόσεων), ενώ διατηρεί την πρόσθετη νοσοκομειακή κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια του sabbatical ή για δύο έτη μετά την αποχώρηση, εφόσον επιλέξει την άμεση αποχώρηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider