Διεθνή
28-09-2021 | 20:29

Amazon: Ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός οικιακού ρομπότ με την ονομασία Astro

Newsroom
Μοιράσου το
Amazon: Ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός οικιακού ρομπότ με την ονομασία Astro
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Amazon ανακοίνωσε το οικιακό της ρομπότ Astro κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής εκδήλωσης για τα προϊόντα της την Τρίτη. 

Το Astro είναι εξοπλισμένο με μια περιστρεφόμενη οθόνη που είναι τοποθετημένη σε μια βάση με τροχούς. Η Amazon σχεδίασε το ρομπότ να φαίνεται ζωηρό και φιλικό, με μάτια και εκφραστικές κινήσεις του σώματος που ανταποκρίνονται στην αλληλεπίδραση των χρηστών.

Το ρομπότ μπορεί να μετακινηθεί μόνο του από δωμάτιο σε δωμάτιο και είναι ικανό να περιηγείται γύρω από αντικείμενα στο πάτωμα ή να φρενάρει για να αποφύγει τη σύγκρουση με εμπόδια όπως ένα κατοικίδιο που κινείται στο δρόμο του. Μια κάμερα περισκοπίου προσαρτημένη στη βάση της συσκευής μπορεί να ανυψωθεί ή να χαμηλώσει για να δει αντικείμενα που βρίσκονται ψηλά.

Το Astro είναι εξοπλισμένο με τον φωνητικό βοηθό Alexa της Amazon. Μπορεί να ρυθμίσει και να παρέχει υπενθυμίσεις, να προσφέρει ψυχαγωγία όπως τηλεοπτικές εκπομπές ή podcast και να ελέγχει έξυπνες οικιακές συσκευές, μεταξύ άλλων εργασιών. Το ρομπότ ανταποκρίνεται επίσης σε εντολές, οπότε αν οι χρήστες λένε, «Astro, beatbox», το ρομπότ θα κάνει μουσικούς θορύβους.

Ασφάλεια και προστασία

Το ρομπότ διαθέτει επίσης χαρακτηριστικά προστασίας και ασφάλειας. Μέσω ενσωμάτωσης στη θυγατρική της Amazon για την έξυπνη οικιακή ασφάλεια, Ring, το Astro είναι σε θέση να περιπολεί αυτόνομα στο σπίτι ενός χρήστη ενώ αυτός βρίσκεται μακριά. Μπορεί να επισημάνει πιθανούς εισβολείς και να ακούσει πράγματα όπως σπασμένα τζάμια ή ανιχνευτές καπνού μέσω μιας λειτουργίας που ονομάζεται Alexa Guard.

Για όσους ανησυχούν για την ιδιωτικότητα τους, η Amazon είπε ότι η κάμερα, το μικρόφωνο και οι αισθητήρες κίνησης του Astro μπορούν να απενεργοποιηθούν πατώντας ένα κουμπί. Οι χρήστες μπορούν επίσης να ορίσουν «εκτός ζώνης» ή ορισμένα δωμάτια που είναι εκτός ορίων για το ρομπότ Astro.

Από σήμερα, το ρομπότ Astro κοστίζει 999,99 δολάρια και είναι διαθέσιμο μόνο μέσω πρόσκλησης. Η Amazon δεν αποκάλυψε ημερομηνία κυκλοφορίας για το ρομπότ, αλλά είπε ότι θα αρχίσει να χορηγεί προσκλήσεις αργότερα μέσα στη χρονιά.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.