Huawei: Απώλειες εσόδων ως 40 δισ. δολάρια από την αγορά των smartphone τo 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Huawei: Απώλειες εσόδων ως 40 δισ. δολάρια από την αγορά των smartphone τo 2021
Έως τα 40 δισ. δολάρια αναμένεται να ανέλθουν οι απώλειες εσόδων της Huawei το 2021 μόνο από την αγορά των smartphones, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκ περιτροπής πρόεδρος της, Έρικ Χου.

Μεταξύ 30-40 δισ. δολάρια αναμένεται να ανέλθουν οι απώλειες εσόδων της Huawei το 2021 μόνο από την αγορά των smartphones, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκ περιτροπής πρόεδρος της, Έρικ Χου.

Ο τεχνολογικός κολοσσός βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες αντιμέτωπος με σημαντικές ελλείψεις σε τσιπ ημιαγωγών, ενώ τα διάφορα προβλήματα που έχουν προκύψει στις αλυσίδες εφοδιασμού ανά τον κόσμο κάνουν τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για την κινεζική εταιρεία, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τις δυσκολίες που έχουν τεθεί εξαιτίας των κυρώσεων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

«Μπορεί σταδιακά να "συνηθίσαμε" τις αμερικανικές κυρώσεις, ωστόσο η αγορά του 5G δεν μπορεί να αντισταθμίσει την απώλεια εσόδων από τις δραστηριότητές μας στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας», τόνισε ο Χου, μιλώντας την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο, τονίζοντας στην συνέχεια ότι «ελπίζω πως η Huawei θα εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα τα επόμενα 5-10 χρόνια».

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε συμπεριλάβει τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό στην «μαύρη λίστα» των εταιρειών, προς τις οποίες δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στις τεχνολογίες που αναπτύσσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, γεγονός που δεν επιτρέπει στην Huawei να κατασκευάσει δικούς της επεξεργαστές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ κατά Huawei: Ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων

Huawei: Στόχος η επιβίωση - Πτώση 30% στα έσοδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider