Η μονάδα ηλεκτροκίνησης της Evergrande σταμάτησε τη μισθοδοσία των υπαλλήλων της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η μονάδα ηλεκτροκίνησης της Evergrande σταμάτησε τη μισθοδοσία των υπαλλήλων της
Πυκνώνουν τα «σύννεφα της χρεοκοπίας για τον κινεζικό όμιλο.

Η μονάδα ηλεκτροκίνησης της κινεζικής Evergrande δεν μπόρεσε να καταβάλει τη μισθοδοσία των εργαζομένων της για τον Σεπτέμβριο, φανερώνοντας πως τα προβλήματα της μητρικής εταιρείας έχουν αρχίσει να επεκτείνονται και σε κλάδους του ομίλου πέρα από αυτό της διαχείρισης ακινήτων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, η China Evergrande New Energy Vehicle Group Ltd. δεν μπόρεσε να καταβάλει το δεύτερο μισθό της μισθοδοσίας του τρέχοντος μήνα στο προσωπικό της, ενώ απέτυχε να καταβάλει στους εξωτερικού συνεργάτες της τα χρωστούμενα, που σημαίνει πως θα χάσει τους στόχους για την κατασκευή οχημάτων στα εργοστάσια της Σανγκάης και της Γκουανζού στην Κίνα.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι της εταιρείας πληρώνονται στην αρχή του μήνα και στις 20, αλλά αυτή τη φορά η δεύτερη δόση πληρωμής δεν έγινε ποτέ και μένει άγνωστο το εάν θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ακόμα, η αθέτηση πληρωμών στους εξωτερικούς συνεργάτες της εταιρείας οδήγησε τους εργολάβους στο να απομακρύνουν το προσωπικό τους από τα δύο εργοστάσια, με την εταιρεία να προσπαθήσει να «μπαλώσει» τα κενά στην παραγωγή οχημάτων με ανειδίκευτο προσωπικό, καθυστερώντας το πλάνο παραγωγής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bloomberg: Οι κινεζικές αρχές καλούν την Evergrande να μην αθετήσει τις άμεσες πληρωμές τόκων

Κινεζική επενδυτική εταιρεία «ξεφορτώνεται» 751 εκατ. μετοχές της Evergrande

gazzetta
gazzetta reader insider insider