Διεθνή
23-09-2021 | 11:47

VW: Νέα επένδυση σε μονάδα παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στην Κίνα

Newsroom
Μοιράσου το
VW: Νέα επένδυση σε μονάδα παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στην Κίνα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στην κινεζική πόλη Χεφέι αναμένεται να κατασκευάσει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen AG, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας που ήρθε στην δημοσιότητα την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της γερμανικής εταιρείας, η παραγωγή μπαταριών στη νέα βιομηχανική μονάδα αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2023, ενώ η Volkswagen σχεδιάζει να επενδύσει το ποσό των 140 εκατομμυρίων δολαρίων σε βάθος τετραετίας.

Η νέα μονάδα παραγωγής θα κατασκευαστεί με την σύμπραξη της κινεζικής JAC, ενώ η Volkswagen θα συνεχίσει να διατηρεί το μερίδιο που κατέχει σε μία άλλη μονάδα στην πόλη Χεφέι σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής μπαταριών Gotion.

Σύμφωνα με το Reuters, η Volkswagen στοχεύει στην ετήσια παραγωγή έως και 180.000 μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις με τους υπόλοιπους εταίρους της στην Κίνα, καθώς οι τελευταίοι εκφράζουν την ανησυχία τους πως η νέα επένδυση στην Χεφέι, θα τους θέσει στο περιθώριο.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως η Volkswagen εντός του 2021 έβγαλε στην αγορά της Κίνας πέντε νέα μοντέλα με ηλεκτροκίνηση, ενώ μόνο τον Αύγουστο οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων έφτασαν τις 7.000, με την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να αισιοδοξεί πως οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον πλανήτη θα κυμανθούν μεταξύ 80.000 και 100.000.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.