Επιστολή της Επιτροπής Ανταγωνισμού στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την Εγνατία Οδό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστολή της Επιτροπής Ανταγωνισμού στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την Εγνατία Οδό
Στοιχεία φέρεται να ζητάει η Ε.Α. από τον κατασκευαστικό όμιλο για την προσφορά ύψους 1,5 δισ. ευρώ που υπέβαλε στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την Εγνατία.

Επιστολή στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ φέρεται να έχει αποστείλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού ζητώντας να ενημερωθεί, μεταξύ άλλων, για τις εξελίξεις γύρω από τον διαγωνισμό παραχώρησης (του ΤΑΙΠΕΔ) της Εγνατίας Οδού που πρόσφατα κέρδισε η εισηγμένη, σε συνεργασία με την Egis που ελέγχει το 25%

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού εμφανίζεται να ζητάει πληροφορίες για το business plan της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, για την προσφορά που κατέθεσε, κυρίως δε για το τίμημα των 1,5 δις ευρώ που είχε προκαλέσει θετικές εντυπώσεις στο ΤΑΙΠΕΔ, στην κυβέρνηση, αλλά και στην αγορά (και μάλιστα χωρίς τις επενδύσεις για την αναβάθμιση κάθετων αξόνων της Εγνατίας, τις δαπάνες για τη βαριά και ελαφριά συντήρηση, κ.α.).

Βέβαια, η επιστολή αυτή προκάλεσε έκπληξη και απορία στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αλλά και σε κύκλους της αγοράς καθώς πρόκειται για διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, για αποκρατικοποίηση, για μια διαδικασία για την οποία το δημόσιο και κυβερνητικοί παράγοντες είπαν θετικά λόγια.

Για την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί τόσο αν ανάλογη επιστολή έφτασε στην Egis, στο άλλο μέλος της κοινοπραξίας, όσο και για το αν είχαμε αντίστοιχες διεργασίες στο άλλο γκρουπ που είχε διεκδικήσει τον διαγωνισμό, τις Vinci – Μυτιληναίος – ΑΒΑΞ που πάντως είχαν υποβάλει σαφώς χαμηλότερη προσφορά έναντι του πλειοδότη.

Σε κάθε περίπτωση στην αγορά περιμένουν να τους λυθούν οι απορίες για την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ σημειώνεται ότι από τις αρχές του έτους έχει ξεκινήσει ευρύτερη έρευνα της Ε.Α. για τον κλάδο και τις συνθήκες ανταγωνισμού που επικρατούν σε αυτόν και αναμένεται το τελικό στάδιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider