Η δημιουργός του TikTok περιορίζει τον χρόνο μπροστά από την οθόνη για τους νεότερους χρήστες της Κίνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η δημιουργός του TikTok περιορίζει τον χρόνο μπροστά από την οθόνη για τους νεότερους χρήστες της Κίνας
Σε μία ακόμη κίνηση να μειώσει τον χρόνο που περνούν οι νεαροί Κινέζοι χρήστες μπροστά στην οθόνη, η ByteDance, η δημιουργός της δημοφιλούς εφαρμογής TikToκ, ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει την πρόσβαση στο Douyin, την κινεζική έκδοση της εφαρμογής, στα 40 λεπτά την ημέρα, για χρήστες κάτω των 14 ετών.

Σε μία ακόμη κίνηση να μειώσει τον χρόνο που περνούν οι νεαροί Κινέζοι χρήστες μπροστά στην οθόνη, η ByteDance, η δημιουργός της δημοφιλούς εφαρμογής TikToκ, ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει την πρόσβαση στο Douyin, την κινεζική έκδοση της εφαρμογής, στα 40 λεπτά την ημέρα, για χρήστες κάτω των 14 ετών.

Το «youth mode» της Douyin, το οποίο ακολουθεί μετά την επιβολή νέων ορίων στην πρόσβαση των νεαρών χρηστών στα online βιντεοπαιχνίδια, θα επιτρέπει στους χρήστες κάτω των 14 να χρησιμοποιούν την εφαρμογή μόνο στο διάστημα 6 πμ - 10 μμ.

Το Douyin είχε προσθέσει κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά από το 2018, αλλά μόνο σε προαιρετική βάση. Τα νέα μέτρα θα αφορούν όλους τους χρήστες κάτω των 14 ετών που έχουν εγγραφεί με τα πραγματικά τους ονόματα. Η εταιρεία εξηγεί ότι θα μέτρα σχεδιάστηκαν για να προστατέψουν τις νεότερες ηλικίες από επιβλαβές περιεχόμενο. Σε αυτό το πλαίσιο, τα έως και 40 λεπτά ημερησίως του Douyin για τους νεότερους χρήστες θα αξιοποιούνται για την προώθηση περιεχομένου όπως επιστημονικά πειράματα, εκθέσεις μουσείων και μαθήματα ιστορίας, ανέφερε η εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider