Οι αρχές της Ουάσινγκτον διευρύνουν τις διώξεις εναντίον της Amazon

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι αρχές της Ουάσινγκτον διευρύνουν τις διώξεις εναντίον της Amazon
Στην διεύρυνση των διώξεων σε βάρος της Amazon για παρεμπόδιση του ελεύθερου ανταγωνισμού στο διαδικτυακό εμπόριο προχωρούν οι αρχές της Περιφέρειας της Κολούμπια.

Στην διεύρυνση των διώξεων σε βάρος της Amazon για παρεμπόδιση του ελεύθερου ανταγωνισμού στο διαδικτυακό εμπόριο προχωρούν οι αρχές της Περιφέρειας της Κολούμπια, με στόχο την ακύρωση των συμφωνιών του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου με χονδρεμπόρους καθώς και με τρίτους πωλητές.

Σύμφωνα με το Reuters, ο εισαγγελέας της Ουάσινγκτον Καρλ Ρασίν θα διερευνήσει το κατά πόσον οι συμφωνίες της Amazon με τους χονδρεμπόρους προβλέπουν συγκεκριμένα ποσά ως ελάχιστα εγγυημένα κέρδη της εταιρείας.

Σε αυτή την περίπτωση σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, εάν η Amazon μειώσει τις τιμές ώστε να ανταγωνιστεί κάποια άλλη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου, τότε ο χονδρέμπορος θα πρέπει να πληρώσει στην Amazon τη διαφορά μεταξύ της τιμής που πουλάει ο ίδιος και του ελάχιστου ποσού που έχει συμφωνηθεί μεταξύ της Amazon και του χονδρέμπορου.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο, ο εισαγγελέας της Ουάσιγκτον είχε ασκήσει δίωξη σε βάρος της Amazon, κάνοντας τότε λόγο για μονοπωλιακές πρακτικές της εταιρείας, που βλάπτουν τον ανταγωνισμό και την καινοτομία.

Σύμφωνα με το Ρασίν «η συμπεριφορά της Amazon και το μερίδιό της στην αγορά αποδεικνύουν την πρόθεσή της να οικοδομήσει ένα μονοπώλιο και υποδεικνύει μια επικίνδυνη πιθανότητα επιτυχίας στην επικράτησή της στον τομέα της διανομής στο διαδίκτυο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider