Βολές κατά Facebook για διακρίσεις λόγω φύλλου στις διαφημίσεις θέσεων εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βολές κατά Facebook για διακρίσεις λόγω φύλλου στις διαφημίσεις θέσεων εργασίας
Η πλατφόρμα διαφημίσεων της εταιρείας προώθησε θέσεις σε συγκεκριμένα φύλλα παρότι οι ίδιες οι αγγελίες δεν είχαν ειδική αναφορά ή προαπαιτούμενο για τους υποψήφιους εργαζόμενους.

Το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αλλαγές στον τρόπο που η πλατφόρμα στοχευμένων διαφημίσεων «δουλεύει» στην Ευρώπη, εξετάζει η Facebook, μετά από παράπονα πως το σύστημα προωθεί αγγελίες για θέσεις εργασίας σε χρήστες, με βάση το φύλλο τους.

Η πλατφόρμα διαφημίσεων της εταιρείας προώθησε θέσεις εργασίας μηχανικών σε άνδρες, σε ποσοστό 96% και αγγελίες για τη φροντίδα παιδιών σε γυναίκες, σε ποσοστό 95%, παρότι οι ίδιες οι αγγελίες δεν είχαν ειδική αναφορά ή προαπαιτούμενο για κάποιο συγκεκριμένο φύλλο υποψήφιου εργαζόμενου, σύμφωνα με τον μη κυβερνητικό οργανισμό Global Witness.

Αντίστοιχα, θέσεις για πιλότους προβλήθηκαν σε ανδρικά προφίλ, σε ποσοστό 75%, ενώ θέσεις για ψυχολόγους προβλήθηκαν σε γυναικεία προφίλ, σε ποσοστό 77%.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει δεχτεί και στο παρελθόν ενστάσεις για τακτικές διάκρισης. Το 2019 βρέθηκε αντιμέτωπη με μία σειρά αγωγών που την κατηγορούσαν πως προωθούσε διαφημίσεις για ενοικίαση ή αγορά κατοικιών, για εργασία και για τραπεζικά προϊόντα με βάση την ηλικία, το φύλλο και τον ταχυδρομικό κώδικα, πραγματοποιόντας διακρίσεις. Τότε, η εταιρεία συμφώνησε να αλλάξει τους όρους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Soundmojis, το νέο εργαλείο της Facebook στο Messenger

gazzetta
gazzetta reader insider insider