Η Morgan Stanley αναζητεί μαύρους traders στο Λονδίνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Morgan Stanley αναζητεί μαύρους traders στο Λονδίνο
Το Πρόγραμμα Έμπειρων Επαγγελματιών της Morgan Stanley στοχεύει στην πρόσληψη μαύρων ή γυναικών υποψηφίων που ήδη εργάζονται σε άλλους κλάδους και ίσως δεν είχαν σκεφτεί μια καριέρα σε τράπεζα.

Η Morgan Stanley επεκτείνει το πρόγραμμά της να προσλάβει περισσότερους μαύρους και γυναίκες traders στο Λονδίνο, ελπίζοντας να επαναλάβει την επιτυχία που είχε στη Wall Street.

Το Πρόγραμμα Έμπειρων Επαγγελματιών της Morgan Stanley στοχεύει στην πρόσληψη μαύρων ή γυναικών υποψηφίων που ήδη εργάζονται σε άλλους κλάδους και ίσως δεν είχαν σκεφτεί μια καριέρα σε τράπεζα. Το πρόγραμμα έχει λάβει περισσότερες από 800 αιτήσεις στις ΗΠΑ από το άνοιγμα τον περασμένο Σεπτέμβριο και οδήγησε την τράπεζα να προσλάβει περίπου 70 άτομα στις επιχειρήσεις της.

Με τις αιτήσεις για τις θέσεις Βρετανία να ανοίγουν αυτόν τον μήνα, η Morgan Stanley αναμένει να δει τους πρώτους νεοσύλλεκτους να περνούν τις πόρτες του γραφείου της στο Λονδίνο τον Φεβρουάριο. Οι συμμετέχοντες περνούν έως και οκτώ εβδομάδες εκπαίδευσης, με πιθανή μόνιμη εργασία στο τέλος. Ο πρώτος μισθός είναι ανάλογος με του υπόλοιπου προσωπικού στο ίδιο επίπεδο.

«Το ιδανικό σενάριο είναι ότι αυτό το πρόγραμμα εκ των πραγμάτων θα ξεπεράσει τον εαυτό του», δήλωσε ο Ντέρεκ Μέλβιν, το στέλεχος της Morgan Stanley που εμπνεύστηκε την ιδέα.

Ένα από τα λίγα μαύρα στελέχη σε τράπεζα της Wall Street, ο Μέλβιν είπε ότι η βιομηχανία είχε κάποιο δρόμο να διανύσει πριν συμβεί αυτό. «Όλα όσα άκουσα και όλα όσα έζησα ήταν ότι η Morgan Stanley ιστορικά ήταν ευθυγραμμισμένη με την υπόλοιπη Street, που δεν είναι το επιθυμητό σημείο για να είσαι, σωστά;»

Η πρόσληψη πιο διαφορετικού εργατικού δυναμικού έχει γίνει προτεραιότητα για τον τραπεζικό κλάδο μετά το κίνημα διαμαρτυρίας Black Lives Matter που έριξε φως, μεταξύ πολλών άλλων φυλετικών ζητημάτων, στην έλλειψη μαύρου προσωπικού στις επενδυτικές τράπεζες.

«Δεν θα έπρεπε να μιλάμε για χαμηλά μονοψήφια για τους αντιπροσωπευτικούς αριθμούς, θα έπρεπε να είναι πολύ υψηλότεροι», δήλωσε ο Μέλβιν.

Η εκστρατεία προσλήψεων της Morgan Stanley έχει ανακαλύψει τραπεζικά ταλέντα σε ορισμένα απροσδόκητα μέρη, καθώς και υποψηφίους που θέλουν να φύγουν από άλλες επαγγελματικές υπηρεσίες όπως η νομική. Ο Μέλβιν είπε ότι μία από τις πιο επιτυχημένες προσλήψεις στο πρόγραμμα των ΗΠΑ είχε εργαστεί στο παρελθόν στον κλάδο των αερομεταφορών και είχε περάσει χρόνια ως χειριστής αποσκευών.

Στο Λονδίνο, η τράπεζα θα αναζητήσει αρχικά προσωπικό για τις πωλήσεις και τις συναλλαγές σταθερού εισοδήματος και μετοχών της. Ωστόσο, αναμένεται να αυξηθεί καθώς ενδιαφέρονται περισσότερα τμήματα. Ο Μέλβιν ελπίζει επίσης ότι άλλες τράπεζες θα εξετάσουν το ενδεχόμενο δημιουργίας ανταγωνιστικών προγραμμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider