Η Fitch αναβάθμισε τα ομόλογα των ελληνικών τραπεζών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Fitch αναβάθμισε τα ομόλογα των ελληνικών τραπεζών
Η αναβάθμιση όπως επισημαίνει ο οίκος αντανακλά την εκτίμησή του ότι η ανάκτηση από τους εν λόγω τίτλους έχει βελτιωθεί .

Σε αναβάθμιση των μακροπρόθεσμων και υψηλής εξασφάλισης προνομιούχων ομολόγων (SP) της Eθνικής Τράπεζας και της Eurobank σε «Β-/RR4» από «CCC/RR5», προχώρησε η Fitch, ενώ παράλληλα αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των υψηλής εξασφάλισης ομολόγων της Τράπεζας Πειραιώς σε «CCC/RR5» από «CCC-/RR6».

Η αναβάθμιση όπως επισημαίνει ο οίκος αντανακλά την εκτίμησή του ότι η ανάκτηση από τους εν λόγω τίτλους έχει βελτιωθεί λόγω των μικρότερων ρίσκων όσον αφορά την αξία των υποκείμενων στοιχείων ενεργητικού, μετά την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην απομείωση του κινδύνου (de-risking) στο ενεργητικό των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης και της πώλησης μεγάλων χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE).

Παράλληλα, η Fitch εκτιμά ότι η πρόσφατη δημοσίευση των ελάχιστων απαιτήσεων για ίδια κεφάλαια και επιλέξιμες υποχρεώσεις (Minimum Requirements for Own Funds and Eligible Liabilities) των τραπεζών θα στηρίξει τη δημιουργία μεγαλύτερων «μαξιλαριών» ασφαλείας (resolution debt buffers) και θα αυξήσει την προστασία για τους κατόχους του χρέους σε περίπτωση χρεοκοπίας.

«Η μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των υψηλής εξασφάλισης προνομιούχων ομολόγων της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank ευθυγραμμίζεται με την αξιολόγηση του μακροπρόθεσμου αξιόχρεού (IDR) τους. Η αξιολόγηση ανάκτησης «RR4» για το εν λόγω χρέος της Εθνικής και της Eurobank αντανακλά τις προσδοκίες της Fitch για τις μέσες προοπτικές ανάκτησης», επισημαίνει ο οίκος.

Επίσης η αξιολόγηση της Τράπεζας Πειραιώς μπορεί να αναβαθμιστεί αν αναβαθμιστεί η αξιολόγηση για τις προοπτικές ανάκτησης στο «RR4» από «RR5».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider