Bloomberg: H Goldman Sachs προσλαμβάνει στελέχη από τους ανταγωνιστές της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: H Goldman Sachs προσλαμβάνει στελέχη από τους ανταγωνιστές της
Στόχος της να επεκταθεί στη Μέση Ανατολή

Η Goldman Sachs Group Inc. προσλαμβάνει τραπεζίτες από τους ανταγωνιστές της, όπως η Citigroup και η HSBC, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στη Μέση Ανατολή εν μέσω της αύξησης των συμφωνιών στην περιοχή.

Όπως γράφει το Bloomberg, o Jassim AlSane, ανώτερος τραπεζίτης της Citigroup, θα ενταχθεί στο γραφείο της Goldman Sachs στο Ντουμπάι τον Νοέμβριο ως διευθύνων σύμβουλος και συν-επικεφαλής των επενδυτικών τραπεζικών εργασιών για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Επίσης, ο Omar AlZaim εντάσσεται στην τράπεζα ως εκτελεστικός διευθυντής και επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής για τη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με εκπρόσωπο της τράπεζας.

Οι προσλήψεις έρχονται καθώς η δραστηριότητα των συμφωνιών αυξάνεται στη Μέση Ανατολή, που τροφοδοτείται από κυβερνήσεις και κρατικές εταιρείες που αναζητούν νέους τρόπους για να συγκεντρώσουν χρήματα και να διαφοροποιήσουν τις οικονομίες τους μετά την πτώση των εσόδων από τις πωλήσεις πετρελαίου πέρυσι.

Η δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής έχει υπερδιπλασιαστεί φέτος στα περίπου 125 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg.

Εκπρόσωποι της Citigroup και της HSBC αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Η Goldman Sachs ετοιμάζεται για πρωταγωνιστικό ρόλο στην πιθανή αρχική δημόσια προσφορά της Emirates Global Aluminium στο Αμπού Ντάμπι, μια συμφωνία που θα μπορούσε να εκτιμήσει την επιχείρηση σε περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσαν στο Bloomberg News πηγές προσκείμενες στην συμφωνία.

Συνεργάζεται επίσης με την JPMorgan Chase & Co. για να συμβουλεύσει τη Saudi Aramco για την πώληση μεριδίου σε θυγατρική που ελέγχει τους αγωγούς φυσικού αερίου, ανέφεραν γνωστοί στο Bloomberg τον Ιούλιο.

Ο AlSane θα ενταχθεί στην Goldman Sachs μετά από περισσότερα από 13 χρόνια στην Citigroup, όπου ήταν πιο πρόσφατα διευθύνων σύμβουλος στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής. Ο AlZaim θα ξεκινήσει το φθινόπωρο και θα έχει έδρα στο Ριάντ στο νέο του ρόλο.

Στη Goldman, ο AlSane θα συνεργαστεί με τη Selma Hassan, η οποία διορίστηκε επικεφαλής της τράπεζας επενδυτικής τράπεζας MENA το 2019, για να βοηθήσει στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων της τράπεζας με κρατικά ταμεία πλούτου και μεγάλες εταιρείες.

Photo @Associated Press

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider