Η Νότια Κορέα μπλοκάρει την «κυριαρχία» Apple και Google στις προμήθειες τρίτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Νότια Κορέα μπλοκάρει την «κυριαρχία» Apple και Google στις προμήθειες τρίτων
Ο νόμος αναγκάζει τις εταιρείες να επιτρέπουν τρόπους πληρωμής από third-party καταστήματα εφαρμογών, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν ανεξάρτητα συστήματα πληρωμής.

Η Νότια Κορέα έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που θέτει περιορισμούς στις τεχνολογικές εταιρείες Apple και Google ώστε να απαιτούν από τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν κατά αποκλειστικότητα τα συστήματα πληρωμών τους.

Οι κανόνες που ίσχυαν μέχρι σήμερα όριζαν τους προγραμματιστές να πληρώνουν προμήθεια έως και 30% για κάθε συναλλαγή τους με τις δύο εταιρείες.

Ο νόμος, που ψηφίστηκε σήμερα από το κοινοβούλιο της ασιατικής χώρας, αναγκάζει τις εταιρείες να επιτρέπουν τρόπους πληρωμής από third-party καταστήματα εφαρμογών, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν ανεξάρτητα συστήματα πληρωμής.

Πλέον, οι προγραμματιστές θα μπορούν να αποφύγουν τις πληρωμές προς τις δύο εταιρείες, ανακατευθύνοντας τους χρήστες σε πληρωμές μέσω εναλλακτικών πλατφορμών.

Εκπρόσωπος της Google, σχολίασε σε δήλωση πως «θα εξετάσουμε το πως θα εφαρμόσουμε το νόμο, διατηρώντας ένα μοντέλο που στηρίζει υψηλής ποιότητας λειτουργικά συστήματα και εφαρμογές κινητών και θα ανακοινώσουμε περισσότερα μέσα στις επόμενες εβδομάδες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Νότια Κορέα βάζει φρένο στις μεγάλες προμήθειες των Google και Apple στα app stores

gazzetta
gazzetta reader insider insider