Στα βήματα του Τζορτζ Σόρος: Πολλά funds ξεφορτώνονται τα μερίδιά τους σε κινεζικές επιχειρήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα βήματα του Τζορτζ Σόρος: Πολλά funds ξεφορτώνονται τα μερίδιά τους σε κινεζικές επιχειρήσεις
Περισσότερα funds μιμήθηκαν την επενδυτική εταιρεία του Τζορτζ Σόρος και μείωσαν την έκθεσή τους στις κινεζικές εταιρείες που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο, αποφεύγοντας το selloff που προκάλεσε η καταστολή της κινεζικής κυβέρνησης στα πάντα, από τις επιχειρήσεις ride hailing έως τις παρόχους υπηρεσιών εκπαίδευσης.

Περισσότερα funds μιμήθηκαν την επενδυτική εταιρεία του Τζορτζ Σόρος και μείωσαν την έκθεσή τους στις κινεζικές εταιρείες που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο, αποφεύγοντας το selloff που προκάλεσε η καταστολή της κινεζικής κυβέρνησης στα πάντα, από τις επιχειρήσεις ride hailing έως τις παρόχους υπηρεσιών εκπαίδευσης.

Η D1 Capital Partners, η επενδυτική εταιρεία που ελέγχει ο Dan Sundheim, πούλησε τις 25 εκατομμύρια μετοχές της στην New Oriental Education & Technology Group, ενώ η Soroban Capital Partners, η εταιρεία hedge fund που ιδρύθηκε από τον Eric Mandelblatt, πούλησε τις 2,06 εκατομμύρια μετοχές της στην Alibaba Group Holding, σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ορισμένα funds κατάφεραν να παρακάμψουν, τουλάχιστον εν μέρει, τον άσχημο Ιούλιο για τις κινεζικές μετοχές στις ΗΠΑ. Ο δείκτης Nasdaq Golden Dragon China Index, ο οποίος παρακολουθεί 98 τέτοιες εταιρείες, έκανε βουτιά 22% τον περασμένο μήνα.

U.S.-listed Chinese stocks tumble in July

Η Soros Fund Management εξήλθε από πολλές από τις επενδύσεις της σε κινεζικές εταιρείες που έχουν μετοχή στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Baidu, Vipshop Holdings, Tencent Music Entertainment Group και IQiyi -θέσεις τις οποίες απέκτησε στη διάρκεια της κατάρρευσης της Archegos Capital Management τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Οι κινεζικές μετοχές τεχνολογίας γνώρισαν νέο selloff τον Αύγουστο καθώς το Πεκίνο πραγματοποίησε περισσότερα βήματα για να αυξήσει τον έλεγχο πάνω στους διαδικτυακούς κολοσσούς της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider